Zsa Zsa Gabor, ultima divă a vechiului Hollywood: „Sunt o femeie de casă. De câte ori divorţez, păstrez casa“

17 august 2020   Viață de vedetă

Cu mult înainte surorile Kardashian, showbizul american a avut-o pe Zsa Zsa Gabor: prima vedetă care era celebră doar pentru faptul că era... celebră. Actriţă la Hollywood şi fostă Miss Ungaria, Zsa Zsa Gabor a fost mult mai cunoscută pentru numeroasele mariaje şi pentru viaţa ei tumultuoasă.

Deşi a avut roluri în pelicule precum „Moulin Rouge“ şi „Touch of Evil“ (regizată de Orson Wells), Zsa Zsa Gabor nu a fost remarcată pentru calitaţile sale actoriceşti, ci pentru viaţa personală plină de... culoare. De fapt, ea a fost prima vedetă cu normă întreagă de la Hollywood.

Originară din Ungaria, Zsa Zsa Gabor s-a născut într-o familie de evrei şi a câştigat în 1936 concursul de frumuseţe Miss Ungaria. După izbucnirea celui de-Al Doilea Război Mondial, Gabor a fugit împreună cu surorile ei, Magda şi Eva, în Statele Unite ale Americii. Potrivit cărţii biografice „Finding Zsa Zsa: The Gabors Behind the Legend by Sam Staggs“, familia actriţei a fost terorizată de naziştii care invadaseră Budapesta. Bunica şi unchiul ei nu au părăsit Ungaria şi au fost împuşcaţi în cap.

Blonda cu ochi verzi, pasionată de diamante, a devenit un sex simbol la Hollywood în scurt timp, iar comentariile ei savuroase au transformat-o în preferata presei. A avut nouă mariaje şi numeroase aventuri. „Sunt o femeie de casă. De câte ori divorţez, păstrez casa“, spunea ea, cu umor.

Atunci când era întrebată „Câţi soţi ai avut?“, răspundea mereu la fel: „În afară de soţul meu?“. Deşi talentul ei actoricesc era rareori lăudat de critici, Zsa Zsa Gabor a reuşit să aibă o carieră de durată la Hollywood, timp de 44 de ani.

În 1993 şi-a scris autobiografia, „One Lifetime is Not Enough“, în care a dezvăluit că şi-a pierdut virginitatea la 15 ani cu Kemal Ataturk, fondatorul Turciei moderne. „Pentru restul vieţii mele am căutat un alt zeu pentru a-l eclipsa“, scria ea.

Printre cei nouă soţi ai ei s-a numărat Conrad Hilton, fondatorul lanţului internaţional de hoteluri cu acelaşi nume. Au stat împreună timp de cinci ani şi au avut o fiică, pe Francesca, iar în 1947 s-au despărţit. Ultimul mariaj al actriţei, de altfel, cel mai lung, a fost cu prinţul Frederic von Anhalt, cu care a fost căsătorită din 1986 până în 2016, la moartea ei. „Într-o căsnicie totul trebuie să fie 50-50“. El trebuie să aibă cel puţin 50 de ani şi cel puţin 50 de milioane de dolari“, este o replică celebră a vedetei.

De asemenea, actriţa a avut aventuri ei cu Sean Connery şi cu Frank Sinatra, dar a refuzat avansurile lui John F. Kennedy sau ale lui Elvis Presley. Aventurile ei romantice au inclus şi flirturi cu legendara Greta Garbo. „M-a sărutat direct pe gură. Şi nu am putut decât să fac la fel pentru că era copleşitor de puternică şi de frumoasă“, povestea Gabor.

Zsa Zsa Gabor a murit în 2016, la vârsta 99 de ani din cauza unui atac de cord, fiind înconjurată de cei apropiaţi la casa ei din Bel-Air. Actriţa mai avea două luni până să împlinească 100 de ani.

FOTO Profimedia, Shutterstock

Mai multe