Ai dureri de cap frecvente? Renunţă la aceste obiceiuri!

7 martie 2022   Lifestyle

Dacă nu te lasă durerile de cap şi apelezi adesea la analgezice, poate ar trebui să faci câteva schimbări de stil de viaţă. Sunt multe obiceiuri care par banale, dar care dau dureri de cap.

În graba de a pune capăt unei dureri de cap săcăitoare care tot revine, este posibil să pierdem din vedere cauza reală a problemei şi să nu reuşim să o alungăm în mod natural. În timp ce durerile de cap pot fi provocate de o varietate de factori, schimbarea dietei este o variantă de a le alina. O dietă dezechilibrată poate provoca şi chiar agrava durerile de cap. Descoperă ce obiceiuri alimentare menţin durerile de cap! 

Bei cafeaua fără să mănânci ceva înainte

Uneori, durerile de cap apar ca urmare a unui consum excesiv de cofeină sau dacă această băutură este aleasă seara târziu sau pe nemâncate. Fiecare reacţionează diferit la cofeină, dar, pentru că este un stimulent nervos central, unora le poate da dureri de cap şi o stare de nevozitate dacă beau cafea pe stomacul gol. Dacă glicemia este scăzută din cauza faptului că nu mănânci, cofeina poate mări efectul, deci te poate face să te simţi rău.

Renunţi la una dintre mesele zilei

Atunci când sari peste o masă, glicemia scade destul de mult. Când zahărul din sânge este redus, se poate ajunge la dureri de cap, dar şi ameţeli, greaţă. Se recomandă mai multe mese cu cantităţ mici de hrană sau gustări pe parcursul zilei pentru a evita oscilaţiile glicemiei şi durerile de cap. Orice conţine carbohidraţi şi proteine bogate în fibre te va ajuta să-ţi menţii glicemia în limite normale.

Eviţi sursele de proteine

Atunci când mănânci carbohidraţi singuri (fructe, cereale, covrigi), zahărul din sânge tinde să crească, apoi să scadă mai mult din cauza lipsei de proteine, ceea ce duce la dureri de cap. Pune unt de arahide pe pâine prăjită, iaurt grecesc cu cereale.

Elimini carbohidraţii

Organismul funcţionează cel mai bine cu un echilibru de elemente nutritive. Limitarea carbohidraţilor poate provoca dureri de cap. Ia în considerare includerea mai multor carbohidraţi din cereale integrale, care sunt pline de fibre, vitamine, minerale şi antioxidanţi. Toate sunt excelente pentru creşterea saţietăţii şi prevenirea durerilor de cap.

Mai multe