Alimente care îngreunează digestia

28 februarie 2019   Lifestyle

Există mai multe alimente care pot îngreuna digestia. De aceea, o alimentaţie corectă este importantă pentru funcţionarea optimă procesului de digestie. Ce alimente consumi, cantitatea lor şi modul în care le combini, acestea sunt întrebările esenţiale la care trebuie să răspunzi.

Produse alimentare acide

Atât sucul de roşii cât şi citricele precum lămâile, portocalele, grapefruit-ul pot irita mucoasa stomacului şi implicit, cauzează probleme digestive. Dacă ai un stomac sensibil, încearcă să eviţi produsele acide, sub orice formă. Ele se regăsesc şi în băuturile acidulate.

Carnea roşie

În ceea ce priveşte alimentaţia pe bază de carne, aceasta duce la o digestie îngreunată deoarece carnea stă mai mult în stomac şi este incetinit întreg procesul de digerare al altor alimente consumate pe parcursul unei zile. Astfel intervine şi starea de balonare. Încearcă să consumi carnea roşie tăiată în bucăţi foarte mici şi să eviţi consumul de carne prăjită sau să o combini cu cartofi prajiţi.

Produsele lactate

Laptele şi brânza conţin lactoză, ceea ce pentru unele organisme poate însemna o digestie dificilă. În funcţie de organismul tău, dacă ai, de regulă, probleme cu digestia, trebuie să fii mai atentă la cantitatea de lactate pe care o consumi. Prea multă lactoză ajunge în intestinul gros şi provoacă tulburări ale sistemului digestiv. Ai grijă la cantitate şi dacă e cazul, elimină treptat aceste produse.

Mai multe