Amenajare bucătărie bloc. Sfaturi şi idei despre cum să câştigi spaţiu
Amenajarea bucătăriei dintr-un apartament poate fi o provocare la prima vedere, din cauza spaţiului restrând. Nu toţi avem parte de o bucătărie mare, unde să se strângă întraga familie, să vedem şi partea plină a paharului. O bucătărie mică are avantajele sale: este mai intimă şi nu ai de ce să pierzi prea mult timp căutând o oală sau un tirbuşon, deoarece totul este la îndemână şi este uşor de curăţat. În plus, poate arăta elegant şi îngrijit dacă faci alegerile potrivite
Cum amenajezi o bucătărie mică
În cazul bucătăriilor mici, cum sunt cele de apartament, realizarea mobilierului pe comandă este cea mai bună soluţie.
Ai grijă la culori! Albul poate deveni cel mai bun prieten al spaţiilor mici, însă este şi pretenţios, aşa că poţi opta şi pentru culori mai blânde. Alege mobila albă şi pereţii pot fi o culoare mai puternică.
Citeşte şi: 7 locuri ideale din bucătărie unde poţi pune rafturi
În ceea ce priveşte mobilierul, există nenumărate soluţii care te ajută să ai în bucătărie toate intrumentele de care ai nevoie, dar aspectul să fie unul curat şi elegant. Setarele care se transformă în mese, rafturile amplasate pe perete până aproape de tavan, bufetul-masă, tigăile agăţate pe perete sau mesele pliabile sunt doar câteva idei care îi pot ajuta pe proprietarii de bucătării.
Amenajarea bucătăriei în funcţie de formă
Bucătăriile pe colt sau în formă de L
Bucătăria în formă de L este o configuraţie versatilă, ce permite fluidizarea activităţilor şi eliminarea traficului inutil. Foloseşte cu încredere şi spaţiul de la fereastră – aici poţi pune o măsuţă, de exemplu.
Amenajarea pe colţ poate să îţi lase mai mult spaţiu pentru o măsuţă şi un scaun, sau să te bucuri de un spaţiu gol, care îţi oferă posibilitatea să te mişti liber. O bucătărie pe colţ poate fi potrivită pentru cei care nu au nevoie de mult spaţiu de tejghea sau pentru persoanele care locuiesc singure.
Bucătărie îngustă
La o bucătărie îngustă este esenţial să găseşti soluţii de depozitare de-a lungul pereţilor. Fie că e vorba de dulapuri înalte sau rafturi deasupra chiuvetei sau a aragazului, trebuie să te gândeşti la corpuri suspendate.
În acest caz, electrocasnicele vor fi încorporate în interiorul mobilierului pentru că totul să pară unitar şi ordonat.
Idei de amenajare a bucătăriei pe balcon
Dacă bucătăria este legată de balcon, ia în calcul să şi să o amenajezi acolo. Bucătăria va abunda de lumină naturală, lucru care pare se întâmple din ce în ce mai rar în cazul apartamentelor. Aşadar, bucătăria pe balcon poate fi o idee excelentă.
Poţi amenaja întreaga bucătărie pe balcon sau doar o parte, cum ar fi locul de luat masa. Poţi opta chiar pentru mobilier de exterior şi să transformi bucătăria într-o terasă pentru toate anotimpurile.
Bucătăria open-space
La prima vedere, bucătăriile open-space sunt un plus, însă spaţiile trebuie gândite cu precizie. Decorul trebuie să fie unul minimalist, culorile să creeze armonie între cele două spaţii, iar finisajele să se completeze.
Sursă: povesteacasei.ro, xtdeco.ro / Foto: pinterest