10 greşeli uriaşe pe care le înveţi la şcoala de şoferi

22 iunie 2017   Casă și Grădină

Nimeni nu se naşte învăţat şi uneori, nici instructorii auto nu le ştiu pe toate. Mulţi dintre noi am învăţat la şcoala de şoferi, că atunci când frânezi, trebuie să calci şi ambreiajul. Mulţi dintre şoferii care circulă acum pe străzi nu reuşesc să menţină traiectoria corectă în sensuri giratorii şi nici nu nimeresc treapta corectă de viteză. 

 Să iei virajul cu piciorul pe ambreiaj

Indiferent în ce treaptă eşti, nu calci ambreiajul atunci când iei virajul şi nu schimbi vitezele în viraj, pentru că ai nevoie de ambele mâini pe volan. Trebuie să reduci viteza înainte de curbă, intri în curbă în frână de motor, nu frânezi şi nu accelerezi când nu ai roţile drepte, altfel rişti să destabilizezi maşina. Apeşi din nou acceleraţia la ieşirea din viraj. 

Să calci ambreiajul odată cu frâna

„Ambreiaj şi frână”, îţi spune instructorul de pe scaunul din dreapta, pe durata celor 30 de ore de condus. De ce crezi că maşinile cu transmisie automată nu au ambreiaj? Exact! Ambreiajul este acolo doar pentru schimbarea treptelor de viteză. În rest, uită de existenţa acelei pedale! 

Descoperă care sunt greşelile pe care le înveţi la şcoala de şoferi pe autoexpert.ro

Mai multe