3 idei de amenajare pentru o baie mică

16 iulie 2015   Casă și Grădină

Locuinţa ideală din imaginaţia ta nu deţine neapărat un număr impresionant de metri pătraţi, dar este foarte cochetă şi, în acelaşi timp, încap în ea toate lucrurile de care ai nevoie? Ei bine, ca să-ţi transformi visul în realitate, începe prin a decora într-un mod cât mai ingenios baia.

Pereţi în dungi

Pentru a mări vizual spaţiul din această parte a casei,alternează pe pereţi dungi orizontale de vopsea,gri şi albe. Poţi opta şi pentru alte combinaţii cromatice,în funcţie de efectul dorit. De asemenea,un alt truc recomandat de designeri este plasarea unor oglinzi convexe deasupra chiuvetei de piatră,la fel ca în imagine. Nu în ultimul rând,poţi monta oglinzi şi în cabina de duş sau deasupra căzii.

Multe corpuri de iluminat    

Încăperile întunecoase par şi mai mici decât sunt în realitate,mai ales dacă nu ai geam în baie. De aceea,în lipsa luminii naturale,poţi monta corpuri de iluminat cât mai generoase,atât pe tavan,în jurul căzii,la duş,cât şi deasupra oglinzii. Luminile pot să ofere pete de culoare interesante şi vor da impresia de spaţiu mai larg. În plus,spoturile amplasate în diverse unghiuri,de diverse mărimi şi forme,oferă un aer relaxant încăperii.

Truc:Dacă ai geam în baie,pune o perdea vaporoasă,albă,cu o textură fluidă,care să permită intrarea luminii în cameră.

Decor marin

Dacă iubeşti marea şi te încântă să ai un decor marin în baie,este bine să optezi pentru un mobilier alb sau în tonuri nisipii. Optează pentru diverse nuanţe de albastru pentru celelalte obiecte de mobilier. De asemenea,decorează peretele cu tablouri care te duc cu gândul la vacanţă,cu fotografii ce conţin peisaje marine şi scoici lipite în diverse părţi ale acestei camere. 

Pont:Dacă vrei să ai parte de un veritabil peisaj marin la tine în baie,alege obiecte de depozitare sub forma unor coşuri împletite şi diverse sticluţe umplute cu nisip ca elemente decorative. 

Mai multe