5 accesorii pentru un picnic reuşit

26 iunie 2012   Casă și Grădină

Profită de zilele calde de vară şi ieşi cu familia la un picnic la pădure! În acest fel scapi de toropeala din casă şi le faci o bucurie copiilor, care se vor juca pe săturate. Pentru a avea parte de un picnic aşa cum ai visat, te ajută câteva accesorii ingenioase.

Ieşirea la picnic sau la grătar este şi la noi,la români,un sport naţional mai ales acum când canicula te „topeşte” în casă. Fiecare weekend devine pretext de mişcare în aer liber şi de ce nu,de schimbare a decorului urban. Pentru orice ieşire la „iarbă verde” ai nevoie de un plan,dar şi de un întreg arsenal de dotări,cu atât mai mult când iei cu tine copiii sau prietenii.

Rucsacul „minune"

Un coş de picnic este frumos, dar e mai greu de curăţat. Încearcă unul căptuşit cu pânză! Se spală foarte uşor şi imediat coşul e ca nou. Dacă nu ţi se pare practic coşul, poţi alege un rucsac. În magazine se găsesc astfel de rucsace complet utilate pentru patru persoane. Conţin aproximativ 24 de piese, adică tot ceea ce ai nevoie: tacâmuri, pahare, farfurii. În plus, unele au şi compartiment izoterm încăpător.

Care grătar este mai bun?

Dacă te numeri printre cei care iubesc friptura şi micii la grătar, atunci un picnic fără accesoriile necesare preparării lor nu se ridică la înălţimea aşteptărilor tale. Iată de ce nu trebuie să-ţi lipsească un grătar potrivit. Ai de ales între unul clasic, cu cărbuni sau cu lemne, şi unul cu gaz. Primul este mai ieftin, iar fumul pe care-l produce dă un gust aparte cărnii şi legumelor. Dacă optezi pentru el, asigură-te că are şi un capac, în caz contrar, carnea se va rumeni mai greu.

Grătarul cu gaz are avantajul că este o sursă de căldură rapidă şi controlabilă. O butelie de 20 de litri îţi poate ajunge pentru circa 25 de mese. Totuşi, este mai greu de mutat, iar gazul poate produce accidente. Când îl depozitezi, ai grijă să verifici legătura dintre grătar şi butelie, mai ales dacă îl ţii în spaţiu închis.

Vrei să asculţi muzică? Nu uita radioul

De ce să cosumi bateria maşinii personale, când vrei să asculţi muzică sau ştirile de weekend? Mai bine ia cu tine un radio portabil!  Unele au chiar şi cu ceas încorporat, cu afişaj, dacă vrei să ştii cât timp ţi-a luat pregătirea grătarului.

Pătura impermeabilă de picnic

Pe piaţă există o multitudine de saltele şi de pături pe care să le foloseşti la picnic, dar cele mai bune sunt cele care nu permit lichidelor să treacă prin ele. Cele cu două feţe, impermeabile se spală foarte uşor după picnic. În plus, le găseşti într-o mare varietate de culori, care îţi vor înveseli sfârşitul de săptămână.

Lada frigorifică, indispensabilă

Pentru a-ţi păstra alimentele proaspete şi băuturile reci în timpul picnicului este absolut necesar să ai la tine o geantăsau o ladă izolată termic, portabilă. Una de 24 sau 26 de litri îţi va oferi spaţiu berechet pentru ceea ce vrei să ţii la răcoare. Capacitatea maximă a unor astfel de recipient este de 40 de litri. Cele mai multe păstrează în interior o temperatură constantă de 15 grade Celsius, timp de 24 de ore. Pastilele de răcire care se pun în lada sau geanta frigorifică este indicat să le ţii la congelator circa şase ore înainte de a le folosi.

Pont

Pentru a păstra alimentele reci mai mult timp, păstrează lada frigorifică la umbră şi foloseşte pastile de răcire!

Te-ar mai putea interesa:

Saltea camping

Preţ: 169,37 lei

Magazin: AdevarulShop.ro

Geantă frigorifică

Preţ: 79,74 lei

Magazin: AdevarulShop.ro

Piscină gonflabilă

Preţ: 35,50 lei

Magazin: AdevarulShop.ro

Mai multe