5 efecte benefice ale consumului de frunze de dafin

29 august 2017   Casă și Grădină

Un ingredient banal din bucătărie, frunzele de dafin sunt indicate nu doar celor care au probleme digestive, ci şi persoanelor care suferă de diabet sau colesterol mărit.

Alungă balonarea şi constipaţia

Datorită efectului lor diuretic, frunzele de dafin stimulează eliminarea toxinelor şi reglează digestia când ai probleme precum constipaţia sau balonarea. Enzimele prezente în dafin uşurează digestia, un efect benefic în cazul în care suferi de sindromul colonului iritabil. De asemenea, frunzele ajută la reducerea simptomelor intoleranţei la gluten.

Normalizează glicemia

Cei care au luat de 2 ori pe zi pulbere de frunze de dafin au observat o reducere a glicemiei. Frunzele de dafin conţin substanţe care stimulează organismul să proceseze insulina mai eficient. Sunt benefice şi celor care au un risc ridicat de a face diabet zaharat de tip 2 şi persoanelor cu un nivel crescut al colesterolului rău. Mulţumită unei substanţe numită acid cafeic, frunzele de dafin scad colesterolul, previn formare plăcilor de aterom şi a declanşării unui atac de cord.

Stimulează creşterea părului

Căderea părului şi mătreaţa devin de domeniul trecutului cu ajutorul unui tratament cu foi de dafin. Deoarece are în compoziţia sa substanţe care menţin sănătatea părului, a fost folosit din vechime ca remediu pentru diverse probleme ale podoabei capilare. Mâncărimile scalpului dispar dacă aplici un amestec de frunze de dafin uscate şi măcinate cu puţin ulei vegetal, preferabil de cocos. Cu această pastă masezi scalpul. O laşi să acţioneze 30 de minute, apoi speli părul cu apă călduţă, nu fierbinte. Contra căderii părului şi a mătreţii, fierbe câteva frunze de dafin în apă, lasă decoctul obţinut să se răcească puţin, strecoară-l şi clăteşte părul cu el după şamponare.

Descoperă ce alte beneficii au frunzele de dafin asupra sănătăţii pe clicksanatate.ro.

Mai multe