5 flori de primăvară care-ţi vor colora grădina

17 martie 2017   Casă și Grădină

Primăvara e sezonul în care natura revine la viaţă. Totul înfloreşte în jur aşa că e momentul prielnic să ai cea mai frumoasă grădină. Iată câteva flori pe care le poţi planta pentru a avea o grădină superbă până târziu în toamnă.

Laleaua pestriţă

Este o specie destul de rară iar în unele locuri este protejată de lege. Laleaua pestriţă înfloreşte în luna mai şi este de o frumuseţe absolută. Are forma unui clopoţel violet şi câteva pete albe. Este o specie defloarecare preferă zonele umede şi umbrite şi îşi păstrează parfumul tot sezonul.

Lavanda

Lavanda este o plantă uşor de înreţinut,cu un aspect foarte plăcut,ce aminteşte de îndrăgita Provence. Dacă doreşti ca grădina ta să aibă un aer franţuzesc,planteaz-o cu grijă şi ud-o atunci când pământul e uscat. Mirosul ei te va relaxa de îndată şi îţi va încânta privirea.

Frezia

Cunoscută sub numele de freesia,floricica gingaşă apare în luna mai şi se grupează sub formă de spic. Poate fi de mai multe culori precum roz,mov,roşu sau galben şi are un miros puternic. Frezia preferă locurile pline de lumină,aerisite şi un sol bine drenat. Cu cât ai mai multe frezii,cu atât grădina casei tale va părea mai bogată.

Brânduşa

Specie originară din Europa Centrală şi de Sud,brânduşa este sora freziilor şi a gladiolelor. Nu este o plantă pretenţioasă şi creşte în zonele de deal şi de munte. Nu trebuie să o uzi des,ci atunci cândpământuleste foarte uscat sau crăpat. Îi place lumina şi dacă e cultivată în cantităţi mari,va oferi un contrast minunat în grădina ta.

Nalba pitică

Îţi va decora grădina prin abundenţa florilor albe,roz sau roşii. Nalba preferă zonele răcoroase şi umede,dar este foarte puternică şi poate rezista şi la căldura soarelui. Poţi cultiva seminţele în pământ în luna mai sau le poţi planta în ghivece din aprilie,după care trebuie să le muţi.

Mai multe