5 metode care tratează răceala celor mici
Este un lucru ştiut faptul că sistemul imunitar al unui copil este mult mai slab decât cel al unui adult. De aceea, factori precum schimbările bruşte de temperatură îi pot afecta mai tare, expunându-i răcelii şi gripei. Pentru a-i ajuta organismul să se refacă, iată ce trebuie să faci!
1. Odihna
Exact ca şi-n cazul adulţilor, organismul micuţului are nevoie de odihnă pentru a se putea vindeca. Nu-l forţa să meargă la şcoală sau să-şi facă temele acasă chiar şi-atunci când are liber. Corpul este destul de slăbit şi are nevoie de toate resursele de energie să se refacă, aşadar permite-i să se relaxeze şi să se odihnească.
2. Apa caldă
În momentul în care copilul suferă de răceală, în mod cert în corpul său se găsesc o mulţime de toxine. Aportul de apă va ajuta la eliminarea acestora, mai ales dacă este consumată călduţă. Pentru a-i spori efectele terapeutice, îi poţi adăuga zeamă de lămâie şi o linguriţă de ghimbir ras.
3. Seminţele de carambola
Poate că denumirea acestui fruct exotic din Asia de Sud-Est nu-ţi este cunoscută, însă seminţele sale sunt extrem de bune pentru tratarea răcelii, deoarece acestea au proprietăţi antimicrobiene. Pune la fiert o linguriţă de seminţe de carambolă la o cană cu apă. Dacă doreşti, poţi adăuga şi ghimbir sau frunze de busuioc. Lasă-le să fiarbă 10 minute, apoi strecoară lichidul şi lasă-l să se răcească. Se ia câte o linguriţă de 2-3 ori pe zi.
4. Eliminarea mucozităţilor nazale
Este foarte important să îi sufli nasul copilului şi, dacă este prea mic, să-l înveţi cum să facă acest lucru. Dacă întreaga operaţiune durează mult, poţi achiziţiona de la farmacie un aspirator nazal, care îţi va uşura munca.
5. Remediul cu miere şi lămâie
Lămâia are proprietăţi terapeutice miraculoase, graţie conţinutului ridicat de vitamina C, care ajută corpul să lupte împotriva microbilor. Taie câteva felii de lămâie, pune miere deasupra lor. Dacă cel mic va strâmba din nas, prepară-i o limonadă delicioasă, care va dilua gustul puternic al lămâii.