5 paşi simpli ca să ai gresia lună

24 martie 2011   Casă și Grădină

Ca o adevărată gospodină, te-ai apucat de treabă şi ai vrea să temini de făcut curat ca să-ţi petreci mai mult timp alături de familie. Dar gresia, bat-o vina, se curăţă foarte greu şi nu ştii ce să mai faci ca să-ţi uşurezi treaba. Îţi venim în ajutor cu câteva sfaturi utile.

Pe aceeaşi temă:

Lasă-ţi casa în ordine pe timpul vacanţei

Pregăteşte-ţi casa de vară

Aspiră suprafaţa murdarăÎnainte de a te apuca de treabă,este bine să dai la o parte toate obiectele aşezate pe podea ca să ai libertate de mişcare şi să poţi curăţa liniştită în toate ungherele. La fel de important este să mături sau să aspiri gresia cu atenţie,pentru a înlătura praful şi firele de păr care îţi pot da bătăi de cap când vrei să speli pe jos cu mopul.

Lasă să acţioneze o substanţă degresantă

De obicei,în jurul aragazului şi a chiuvetei se fac pete de ulei sau de mâncare. Pentru a le curăţa,aplică o substanţă degresantă cu câteva minute înainte de a spăla pe jos. Este bine să foloseşti produse specializate pentru curăţarea gresiei şi a faianţei din comerţ. Dacă ai animale de companie sau copii mici,încearcă să nu dai cu o soluţie prea concentrată şi să alegi produse bio care nu „atacă” pielea.

Spală cu mopul

Pentru curăţarea eficientă a podelei,foloseşte o căldare cu dispozitiv de stoarcere pentru mop. Ca să nu se murdărească apa,alege o găleată compartimentată,cu recipient pentru apa murdară şi pentru cea curată. Aşa eviţi împrăştierea microbilor în tot recipientul şi nu trebuie să schimbi apa de mai multe ori. Încearcă să speli gresia începând din colţul opus uşii,ca să nu fii nevoită să mai calci o dată peste porţiunea curăţată.

Curăţare manuală,pentru zonele greu accesibile

Chiar dacă sunt zone mai puţin accesibile,insistă să cureţi colţurile şi zona plintelor. De obicei,mizeria se adună în aceste locuri şi în timp pare imposibil de curăţat. După ce ai aspirat în aceste locuri,este recomandat să le cureţi manual cu ajutorul mănuşilor de protecţie şi a unei lavete ude.

Aeriseşte camera

După ce ai terminat,încearcă să faci câteva minute curent în casă. Lasă geamul şi uşa deschise,ca să se poată usca în voie toată suprafaţa pe care ai dat cu apă. La sfârşit,aruncă apa murdară în toaletă,clăteşte mopul şi stoarce-l bine. Deoarece va acumula o cantitate mare de apă,este bine să-l pui la uscat într-o zonă aerisită,pentru a evita să miroase urât.

Mai multe