5 plante obişnuite care sunt otrăvitoare

18 ianuarie 2016   Casă și Grădină

Ştim că sunt multe plante pe care trebuie să le evităm, dar sunt multe altele, care cresc în grădină şi care pot cauza probleme, de la mâncărimi, până la moarte. CasoTeca îţi spune despre 5 plante obişnuite care sunt otrăvitoare.

Mare atenţie la unele plante,fie că vă aflaţi în propria curte,în vizită sau într-un parc. Există mai multe specii de plante,care chiar dacă sunt frumoase,pot fi fatale. Iată care sunt cele cinci plante la care nu te-ai fi gândit că sunt otrăvitoare şi periculoase.

Deşi această plantă este crescută în grădină şi atrage priin colorit,iar unii chiar fac dulceaţă din fructele ei,trebuie să fii foarte atent/ă cu Physalis alkekengi sau Păpălău,şi asta penru că boabele necoapte pot fi toxice,şi uneori fatale.

Părţile otrăvitoare:fructe necoapte,frunze.

Simptome:dureri de cap şi de stomac,stare de vomă,diaree,temperatură scăzută,pupile dilatate,probleme de respiraţie şi amorţeală.

Ce ar fi o grădină fără crizanteme? Cele din specia Chrysanthemum morifolium pot pune probleme de iritare a pielii. Dacă nu ai avut probleme până acum,înseamnă că nu eşti sensibil/ă la ele. Dar e bine să cunoşti semnele,înainte ca problema să capete proporţii.

Mai multe