Afinele stopează formarea varicelor

21 septembrie 2017   Casă și Grădină

Delicioase şi foarte hrănitoare, afinele nu trebuie să lipsească din meniul zilnic al persoanelor cu diabet, deoarece au o concentraţie scăzută de zahăr. Frunzele şi fructele de afin cresc acuitatea vizuală, au efect antidiareic, antibiotic şi astringent.

Afinele sunt foarte bogate în antioxidanţi numiţi antocianină, vitamina C, vitamine din complexul B, vitamina E, vitamina A, cupru, seleniu, zinc, fier şi stimulează astfel, sistemul imunitar şi previne apariţia infecţiilor.

Au un gust dulce acrişor iar efectele lor terapeutice sunt atât de miraculoase încât pot înlocui cu succes medicamentele.

Previn cancerul şi Alzheimer

Afinele conţin un antioxidant puternic, numit acid elagaic, care previne apariţia mutaţiilor şi malignizarea celulelor din organism. Se recomandă cure de cel puţin trei săptămâni cu afine sau alte fructe de pădure (mure, zmeură, fragi, coacăze) care să conţină această substanţă pentru a preveni apariţia cancerului.

Potrivit unui studio, o cură cu afine poate inhiba proliferarea cancerului la colon şi chiar poate induce moartea celulelor canceroase.

Un consum regulat de afine poate ajuta la prevenirea îmbătrânirii sistemului nervos, a apariţiei bolilor precum Alzheimer şi păstrează funcţiile cognitive şi motorii.

De asemenea, afinele ajută la îmbunătăţirea funcţiilor creierului, a capacităţii de memorare şi învăţare. Toate acestea se datorează antioxidanţilor din afine care împiedică procesul de îmbătrânire celulară la nivelul sistemului nervos.

Diminuează grăsimile din zona abdomenului

Afinele pot ajuta la reducerea factorilor de risc din cauza cărora poţi acumula grăsime în zona abdominală şi astfel poate să scadă probabilitatea apariţiei bolilor cardiovasculare şi a sindromului metabolic.

Descoperă alte beneficii ale afinelor pe clicksanatate.ro

Citeşte Click! pentru femei în varianta digitală

Mai multe