Alimente care pot creşte producţia de lapte matern

20 septembrie 2017   Casă și Grădină

Laptele matern este alimentul perfect pentru bebeluş, răspunzând tuturor nevoilor alimentare ale acestuia. Alimentaţia sănătoasă a mămicii este la fel de importantă în perioada de alăptare ca şi în cea de sarcină.

Calitatea laptelui matern este afectată într-o oarecare măsură de alimentele consumate. Din acest motiv este recomandată o dietă bogată în diferite tipuri de alimente, despre care se consideră că pot creşte atât cantitatea şi calitatea laptelui.

Nu adăuga lapte praf în primele câteva săptămâni. Producţia ta de lapte va scădea. Bebeluşul trebuie să golească în întregime sânii pentru ca aceştia să producă suficient lapte în continuare. Alaptează chiar dacă crezi că nu mai ai lapte – adevărul este că, cu cât alaptezi mai mult, cu atât mai mult lapte vei produce.

Orzul

Orzul conţine un polizaharid despre care s-a demonstrat că are capacitatea de a creşte prolactina, cunoscută sub denumirea de hormon al lactaţiei.

Orzul integral este totodată o sursă importantă de fibre, proteine şi calciu. Acesta se găseşte decotricat, nedecorticat, sub formă de fulgi sau făină şi poate fi introdus în alimentaţie prin adăugarea sa în supe, salate,orezuri sau în pâinea de casă.

Papaya

Acest fruct este folosit încă din vechime în culturile asiatice de către mamele care alăptează. Cu toate că momentan nu există studii pentru a susţine capacitatea sa de a stimula lactaţia, papaya reprezintă şi o sursă de vitamine şi elemente esenţiale. Fructul poate fi consumat proaspăt sau gătit, alături de iaurt, cereale, diferite alte fructe, sau în salate şi supe de inspiraţie orientală.

Află ce alte alimente stimulează laptele matern pe clicksanatate.ro.

Citeşte Click! pentru femei în varianta digitală

Mai multe