Alimentele care conţin mai mult calciu decât laptele

13 octombrie 2017   Casă și Grădină

Când se vorbeşte despre doza zilnică necesară de calciu, la ce te gândeşti? La un pahar mare cu lapte, nu-i aşa? Dar ce ai spune dacă ai opta pentru altceva? Există câteva produse care, în comparaţie cu produsele lactate, conţin o cantitate mult mai mare de calciu. 

Se pare că, în medie, un pahar de 250 ml de lapte conţine 300 mg de calciu. Iată cât calciu conţin următoarele alimente.

Somon

O porţie de somon poate conţine până la 340 mg de calciu. Desigur, nu poţi mânca somon în fiecare zi, dar este bine să ştii că acest peşte este o alternativă sănătoasă.

Migdale

Migdalele sunt ideale pentru stimularea funcţiei creierului, dar ştiai că conţin şi o cantitate mare de calciu? O ¾ de ceaşcă cu migdale are aproximativ 320 mg calciu. În plus, aceste alune sunt sursă bogată de fibre şi vitamina E.

Smochine

Pe lângă antioxidanţi, smochinele sunt sursă importantă de calciu. O cană sau o jumătate de cană de smochine uscate conţine în jur de 320 mg de calciu, dar nu uita că aceste fructe sunt bogate în calorii. Poţi adăuga câteva smochine în iaurtul cu cereale, pe care-l mănânci dimineaţa la micul dejun.

Seminţe de chia

100 de grame de seminţe de chia conţin 631 mg de calciul. Mai exact, trei linguri de seminţe de chia conţin mai mult calciu decât un pahar cu lapte. Aşadar, nu ezita să le incluzi în alimentaţia zilnică.

Năut

O cană şi jumătate de năut conţine aproximativ 315 mg de calciu, plus fibre şi proteine. Năutul poate fi inclus cu uşurinţă în mai multe reţete de mâncare.

Pe lângă lapte şi alte produse lactate, este bine să incluzi în alimentaţia zilnică şi aceste alimente. Organismul trebuie să primească aportul zilnic de calciu, care este un mineral important.

Mai multe