Aşa poţi avea propria grădină în balcon!
Grădinăritul este o activitate sănătoasă, plăcută şi relaxantă. Însă, ce faci dacă nu locuieşti la curte? Cu puţină pricepere şi imaginaţie, îţi poţi construi o grădină bine organizată în propriul balcon.
Chiar şi într-un balcon mic,poţi să maximizezi spaţiul găsind modalităţi de a dispune unele ghivece pe verticală. În plus,acestea sunt disponibile într-o varietate de dimensiuni şi forme şi poţi folosi jardiniere pentru marginile balconului,coşuri sau cutii pentru sol sau spaliere pentru plantele agăţătoare.
Plantează flori
Dacă iubeşti florile şi visezi la un mic spaţiu plin de culoare şi parfum,trandafirii in ghivece sunt alegerea ideală. Trandafirul Alain Souchon te va cuceri prin forma sa perfectă şi parfumul puternic. Acest trandafir compact şi echilibrat se bucură de o înflorire abundentă şi continuă pe durata întregului sezon. Foloseşte un ghiveci cu orificii în partea inferioară,pentru a evita suprasaturarea cu apă. Este important ca peretele acestuia să fie stabil şi rezistent la condiţii de umezeală.
Plantează legume
Şi legumele pot fi cultivate în balcon dacă vrei să consumi alimente 100% bio. Ardeii şi roşiile au un gust natural,aromat,absolut delicios,şi,în acelaşi timp,pot oferi balconului tău un aspect inedit şi pitoresc,cu un aer rustic. Cultivând propriile legume,ai grijă de sănătatea ta şi a familiei,dar poţi face şi economii.
Dacă îţi plac roşiile,ai nevoie de seminţe şi câteva ghivece sau cutii umplute cu sol fertilizat. Amestecă solul cu compost sau fertilizator de tomate,pentru ca răsadurile să aibă suficienţi nutrienţi,să crească sănătos şi să dea roade. Foloseşte pământ şi îngrăşăminte organice,deoarece o parte din ceea ce există în sol trece în alimente şi apoi în corp. Plantele au nevoie de un loc însorit şi trebuie udate regulat,iar tufa va produce rod toată vara,în mai multe etape.
Planteaza plante aromatice
Busuiocul creşte atât la lumina soarelui cât şi la penumbră,dacă ai grijă să îl uzi bine în zilele cu temperaturi mari. Verifică solul în mod constant,care ar trebui să se simtă ca un burete moale şi uşor umed dacă planta primeşte suficientă apă. Busuiocul este mai productiv dacă îi culegi frecvent frunzele şi florile,încurajându-i astfel creşterea. Aceleaşi condiţii sunt necesare şi pentru oregano,o plantă care iubeşte lumina şi are nevoie de un sol bine drenat. Perioada pentru plantare este în martie-aprilie,iar după o lună,te vei bucura de prima recoltă. Culege frunzele dimineaţa,pentru că atunci uleiurile sunt mai puternice.