BANCUL DE PROBE Cele mai bune blendere

24 martie 2011   Casă și Grădină

În câteva minute, poţi face un cocteil sănătos de fructe sau un piure delicios, fără pic de efort. Asta numai dacă ai un blender eficient.

Pasează,amestecă,toacă şi mărunţeşte

Cu un blender de bucătărie,poţi prepara diverse deserturi cu fructe (milk-shake-uri,îngheţate,creme,frişcă),scurtând timpul de gătit,datorită opţiunilor de tocare,mărunţire sau de omogenizare. Aparatul pasează rapid şi fructe proaspete (căpşuni,banane,piersici) sau legume fierte.

Cele mai eficiente tipuri

Blenderele cu recipiente din sticlă sunt mai rezistente,dar şi mai scumpe. Cele din plastic sunt mai uşoare,dar mai sensibile şi se pot zgâria.

Majoritatea vaselor sunt gradate,astfel încât să ştii exact ce cantitate de lichid să prepari. Este bine să alegi un recipient cu o capacitate de cel puţin un litru.

Atenţie la capac!

Este foarte important ca vasul să aibă un capac care să se închidă bine. Unele blendere au capace speciale,care permit adăugarea ingredientelor chiar şi în timpul funcţionării.

Cât mai multe opţiuni...

În funcţie de nevoile tale,alege un blender cu un anumit număr de setări. Cu cât aparatul poate să facă mai multe lucruri (tocare,mărunţire,amestec,sfărâmarea gheţii,omogenizare),cu atât se va dovedi mai util pentru tine.

Opţiunea Pulse,spre exemplu,este foarte bună,fiindcă oferă mai multă putere pentru un rezultat mai rapid.

Poţi prepara maioneză cu blenderul,astfel:amesteci un ou cu 200 ml de ulei,la viteză maximă.

Mai multe