Bancul de probe: cuptorul cu microunde
Fie că încălzeşte, coace sau dezgheaţă alimentele, cuptorul cu microunde te scuteşte de efort şi-ţi reduce timpul pe care-l petreci în bucătărie. Iată cum să-l alegi.
Mizează pe siguranţă
Pe piaţă există o mare varietate de modele,cu funcţii de la cele mai simple la cele complexe. Tehnologia touch screen este foarte utilizată azi,însă dacă ai un copil mic ar fi bine să te orientezi spre un aparat cu sistem de blocare a meniului,pentru ca micuţul să nu poată umbla la cuptorul cu microunde.
Capacitatea ideală
Capacitatea unui cuptor cu microunde se măsoară în litri. Un cuptor mare,cu spaţiu pentru rotisor sau cu tavă de pizza,are şi cele mai complexe funcţii. Modalitatea de încălzire,laterală sau verticală,ţine tot de capacitate. Dacă vrei să-l foloseşti mai rar,alege unul mic,la un preţ rezonabil.
Locul cel mai bun pentru aşezarea cuptorului este blatul de bucătărie sau un raft stabil. Atenţie! Nu astupa orificiile pentru aerisire sau spatele cuptorului.
Model practic
Când cumperi un cuptor cu microunde,alege un model cât mai uşor de utilizat,cu explicaţii clare în dreptul fiecărui buton. De obicei,butoanele de pornire,de deschidere a uşii şi de reglare a temperaturii şi a programelor sunt situate pe partea dreaptă. Cel mai bine este să ceri sfatul specialistului din magazin sau să citeşti instrucţiunile pentru a vedea ce dotări are.
Este sănătos?
Utilizarea cuptorului cu microunde este contestată de ceva vreme. Unele studii au demonstrat că impactul microundelor asupra alimentelor este negativ,acestea pierzându-şi valoarea nutritivă sau,mai grav,devenind nocive pentru organism. Desigur,utilizarea unui cuptor cu microunde rămâne la latitudinea fiecăruia.