Beneficiile sportului asupra sănătăţii

13 aprilie 2018   Casă și Grădină

Nu este niciun secret că sportul este activitatea care ne ajută să ne menţinem în formă şi sănătoase, fizic şi psihic. Însă, din păcate, numărul persoanelor care practică exerciţii fizice regulat este foarte mic. Dacă nu eşti destul de motivată, în cele ce urmează îţi vom spune în ce moduri te ajută.

Reduce stresul şi anxietatea

Prin sport te deconectezi de la toate problemele de la muncă, de la treburile casnice şi de la toate situaţiile care provoacă stres şi anxietate. Acest lucru, împreună cu capacitatea sa de eliberare de serotonină şi endorfine, transformă antrenamentul fizic într-un tranchizant natural care luptă împotriva stresului şi a dezechilibrelor sistemului nervos.

Îmbunătăţeşte stima de sine

Toate activităţile sportive ne ajută să concurăm sănătoşi cu noi înşine. Astfel, îndeplinirea scopurilor noastre şi activităţile din fiecare zi aduc un sentiment de mândrie şi îmbunătăţeşte stima.

Stimulează metabolismul

Împreună cu o alimentaţie sănătoasă, exerciţiile fizice sunt cheia pentru un metabolism activ şi, implicit, o greutate corporală sănătoasă. Mai mult, sportul creşte nivelul de energie şi stimulează arderea grăsimilor depozitate în diferite părţi ale corpului, plus că este întărită masa musculară.

Îmbunătăţeşte capacitatea creierul

Sportul produce un echilibru între corp şi minte, oferind beneficii asupra sănătăţii creierului. Coordonarea, de exemplu, este necesară în realizarea activităţii fizice şi trecerea la un alt exerciţiu serveşte ca un antrenament pentru creier. În plus, prin optimizarea fluxului sanguin, oxigenarea celulelor creierului creşte. Din acest motiv, performanţa mentală şi concentrarea se îmbunătăţesc.

Previne afecţiunile cardiovasculare

Indiferent dacă există sau nu un factor de risc pentru dezvoltarea afecţiunilor cardiovasculare, sportul te poate ajuta să îmbunătăţeşti sănătatea inimii, arterelor şi circulaţiei sangvine. Exerciţiile sunt strâns legate de menţinerea sub control a nivelului de colesterol şi prevenirea problemelor cronice, cum sunt atacul de cord şi insuficienţa cardiacă.

Previne îmbătrânirea

Se spune că sportul este cel mai bun aliat antiîmbătrânire. Beneficiile sale asupra corpului împiedică deteriorarea prematură a ţesuturilor. În plus, previne diferite afecţiuni care pot să apară odată cu înaintarea în vârstă. În timpul antrenamentului fizic sunt activate funcţiile metabolismului, circulaţiei şi sistemului limfatic. Acestea lucrează împreună pentru a menţine celulele sănătoase şi le protejează de efectele negative ale toxinelor.

Dacă încă nu faci sport, începe încet cu exerciţii uşoare până devin parte din rutina zilnică.

:

Mai multe