Brăţările antiţânţari şi dispozitivele cu ultrasunete, toxice şi fără efect
Zilele călduroase de vară au adus cu ele şi apariţia insectelor. Oriunde ne am afla în aer liber, ne confruntăm cu ele. Nu doar că sunt nesuferite, dar constituie şi o ameninţare pentru sănătate, mai ales pentru persoanele alergice. Iată care sunt adevăratele metode prin care ne putem feri.
De cele mai multe ori,înţepăturile de insecte sunt doar dureroase şi provoacă senzaţia de mâncărime,dar,uneori,pot fi şi grave. „De exemplu,înţepăturile de albine pot provoca reacţii alergice,muşcăturile de căpuşe pot transmite boala Lyme,iar ţânţarii-virusul meningitei West Nile. Respectarea câtorva reguli de siguranţă în aer liber pe timp de vară,şi nu numai,pot fi de folos pentru a preveni astfel de probleme.
Ce să faci ca să nu le atragi
„Pentru a nu atrage insectele în timp ce ne aflăm în aer liber,este recomandat să purtăm haine deschise la culoare,în culori neutre,cu mâneci lungi şi pantaloni lungi. În cazul în care ieşirea are loc în pădure sau în parcuri mai sălbatice,purtarea unor şosete peste pantaloni cu rolul a împiedica fixarea căpuşelor se poate dovedi utilă,la fel ca şi încălţămintea închisă şi pălăriile cu boruri largi. Nu în ultimul rând,este recomandată folosirea unui produs antiinsecte pe zonele de corp care rămân neacoperite de haine”,recomandă dr. Ana Maria Vlad,medic specialist dermato-venerologie şi colaborator al clinicii Hebra Dermatologie.