Casa verde care seamănă cu un copac cu ferestre

7 iunie 2016   Casă și Grădină

Concepută pentru a servi ca o referinţă în arhitectura durabilă pentru alte proiecte viitoare, această clădire este rezultatul colaborării dintre Juan Blazquez şi Biroul Tehnic Municipal Lahaurin de la Torre. Casa este construită în oraşul Malaga din Spania.

CasoTeca îţi arată casa verde care seamănă cu un copac cu ferestre.

Clădirea a fost construită în 2015 şi acoperă o suprafaţă de 618 metri pătraţi. Principalul scop al proiectului este durabilitatea şi acesta este şi motivul pentru care a fost proiectată să semene cu un copac uriaş cu ferestre.

Certificată de Consiliul Clădirilor Verzi din Spania,proiectul foloseşte o varietate de strategii de design durabil,inclusiv încălzire şi răcire pasivă,care reduc consumul de energie. Casa mai dispune şi de un sistem de colectare apei de ploaie,foloseşte energia solară,iluminatul eficient şi materiale reciclabile.

Mai mult decât atât,o caracteristică distinctă a clădirii este faţada verde. Ce este de asemenea impresionant şi plin de inspiraţie pentru viitoarele proiecte,este faptul că energia generată de clădire depăşeşte nevoile de consum. Cu alte cuvinte,produce mai multă energie decât foloseşte. Clădirea are o izolare special concepută pentru a ajunge la acest rezultat.

Mai multe