Ce greşeli ar fi bine să nu faci atunci când găteşti legumele

24 mai 2017   Casă și Grădină

Pentru a te putea bucura pe deplin de gustul legumelor şi totodată de proprietăţile lor, e bine să eviţi anumite greşeli atunci când le preparari şi să ţii cont de câteva reguli. Iată care sunt acestea!

Tai legumele inegal

Este în regulă ca atunci când prepari la aburi ardeii,morcovii,dovleceii sau ciupercile să le tai diferit. Dar în momentul în care vrei sa prepari o mâncare,este recomandat să tai legumele în mod egal,pentru a te asigura că sunt toate bine fierte.

Foloseşti temperatura nepotrivită

Atunci când prăjeşti legumele în tigaie,temperatura ideală este de 200°C. Dacă este mai mică de atât,rişti ca gustul acestora să nu fie atât de bun pe cât te-ai aştepta. Chiar dacă pare o temperatură mare,este ideală pentru ca legumele să capete gustul acela rumenit.

Opăreşti legumele

Unul dintre motivele pentru care broccoli preparat acasă nu este la fel de crocant şi de verde precum cel preparat la restaurant este acela că e opărit. Fierbe la aburi legumele până când acestea devin moi şi apoi pune-le sub un jet de apă rece pentru a le împrospăta. Când vrei să le mănânci,le poţi încălzi pentru câteva secunde,nu mai mult,  într-o tigaie.

Citeşte şi:Legume detoxifiante-ce să mănânci ca să elimini rapid toxinele din corp

Condimentezi prea târziu

Dacă pui sare şi piper pe sparanghel înainte de a-l mânca,îi vei diminua din savoare. Ca să te poţi bucura pe deplin de gustul legumelor,cel mai bine este să pui condimentele cât mai repede posibil,chiar atunci când le prepari.

Foloseşti prea mult ulei

absorb uleiul în care sunt gătite,aşa că ar fi bine să fii atentă la cantităţile folosite. Ţine cont că oricum acestea elimină apă în momentul în care sunt preparate,încât acest lucru va preveni lipirea lor.

Nu foloseşti leguma întreagă

Daca până acum foloseai doar anumite părţi ale legumei,iar pe celelalte le aruncai la gunoi,de acum înainte poţi să faci din resturile rămase,care sunt pline de vitamine,o garnitură pentru o altă mâncare de exemplu. Le poţi face pastă la blender sau dacă nu vrei să le consumi atunci,să le pui la

şi să le foloseşti la prepararea supelor creme sau sucurilor de legume.

Citeşte şi:Topul legumelor cancerigene

Mai multe