Ce obiecte reutilizabile n-ar trebui să arunci niciodată şi ce poţi face din cutii sau sticle de plastic
Dacă înveţi cum să reutilizezi obiectele din casa ta, vei economisi o grămadă de bani. De asemenea, vei face un bine mediului şi-ţi vei personaliza locuinţa.
Aceste lucruri nu ar trebui să le arunci, din contră, să le refoloseşti pentru a crea obiecte noi. Multe dintre cele pe care le aruncăm pot deveni mici proiecte care le sporesc creativitatea copiilor sau le poţi vedea într-o altă perspectivă pentru a le găsi o nouă utilizare.
Cutii de tot felul
Cutiile de depozitare sau cele de pantofi pot fi utilizate în atât de multe moduri diferite, astfel încât vei putea să refaci fiecare cutie de multe ori. Dacă îţi creezi un sistem de depozitare bazat pe dimensiunea standard a cutiei de pantofi, poţi păstra cu uşurinţă în ele mai multe tipuri de obiecte fără a fi derutat de dimensiuni diferite.
Cartoane de ouă
Păstrează cutiile şi cartoanele de ouă şi foloseşte-le pentru a organiza obiecte mai mici din jurul casei, punându-le în sertare. Sunt perfecte pentru a separa piuliţele şi şuruburile, bijuteriile sau rechizitele de birou, cum ar fi agrafe de hârtie sau radiere.
Jeanşi mai vechi
Înainte de a scăpa de blugii pe care nu-i mai porţi sau care îţi par demodaţi, nu îi arunca, ci gândeşte-te la ce altceva ţi-ar putea fi de folos. I-ai putea scurta sau decupa pentrua deveni pantaloni numai buni pentru zilele de plajă sau pentru cele în care îţi petreci timpul în casă.
Pungi de hârtie
Dacă ai un surplus de pungi de hârtie prin casă, fie cele de la supermarket, fie de prânz ori de cadouri, le poţi folosi pe post de coperte pentru cărţi. În funcţie de tipul de hârtie, le-ai putea refolosi ca hârtie de ambalat. Sunt destul de rezistente.
Jucării
Dacă ai o mulţime de jucării în stare bună, dar pentru care copiii şi-au pierdut complet interesul, evită să le arunci. Există atât de multe modalităţi de a dona sau de a refolosi jucăriile şi atât de mulţi copii care nu ajung întotdeauna să se joace cu jucării foarte interesante. De pildă, din jucăriile în formă de animale poţi face agăţători pentru cuier. Maşinuţele vechi se pot lipi pe fundul unei cutii mari de depozitare pentru a putea fi mutată mai uşor dintr-o parte în alta.
Sticle de lapte
Sticlele de lapte sau apă realizate din plastic se pot tăia în partea de sus şi pot fi folosite ca o ustensilă la grădinărit. Se poate folosi şi pentru hrana unui animal de companie, pentru a depozita jucăriile mici împrăştiate pe podea sau pentru a scoate sare sau cereale dintr-un recipient în altul.
Bureţi de baie pentru exfoliere
Bureţii se uzează în timp, dar asta nu înseamnă că ar trebui aruncaţi. Pot fi reutilizaţi tot pentru spălare, când ai maşina sau geamurile murdare.
Şosete
Şosetele găurite sau uzate nu trebuie să ajungă la coşul de gunoi. Foloseşte părţi din ele pentru a şterge praful de pe dulapuri, jaluzele sau suprafeţe mici. Captează rapid murdăria.
Ghivece mici sau jardiniere
Nici acestea nu trebuie aruncate dacă planta pe care o ţinea se ofileşte. Dacă nu ai o plantă nouă de aşezat în acestea, spală-le bine şi foloseşte-le în scop de organizare. În ele poţi păstra cheile la intrarea în casă, creioane sau alte obiecte mici.