Cei mai buni câini de apartament. TOP 5 rase adaptabile şi vesele

17 ianuarie 2018   Casă și Grădină

Deşi orice câine are nevoie plimbările zilnice, există anumite rase de câini pentru care un spaţiu mic nu este o problemă, dimpotrivă. Aşa că, dacă locuieşti într-un apartament sau garsonieră, iată care sunt cei mai buni câini de apartament.

1. Cei mai buni câini de apartament - Cavalier King Charles Spaniel

Pe locul al cincilea în topul raselor de câini de apartament se află simpaticul căţel din celebrul film Doamna şi Vagabondul.

Un adevărat companion, sociabil, răbdător, afectuos şi jucăuş, cavalier-ul este o rasă de câine care se adaptează foarte bine în apartament. Nu are nevoie de un spaţiu prea mare, având un nivel moderat de energie. Ceea ce acest câine iubeşte cel mai mult este compania stăpânului său.

2. Basenji

Pe lista cu cei mai buni câini de apartament trebuie trecută şi rasa basenji. Originar din Africa Centrală, basenji este un câine mic, energic şi, cel mai important, care nu prea latră, un detaliu de luat în calcul dacă locuieşti la bloc.

E în schimb un câine foarte inteligent, uşor de dresat, care suportă destul de bine lipsa stăpânului său. E un câine activ, care are nevoie de plimbări şi momente de joacă zilnice.

3. Cei mai buni câini de apartament - Boston Terrier

E o rasă afectuoasă şi vioaie, care se adaptează bine într-un apartament. Îi place să stea în casă cât mai mult timp, iar mişcarea nu e punctul lui forte.

4. Bulldog francez

Similar ca înfăţişare cu boston terrier-ul, acest câine are particularităţi care îl diferenţiază foarte mult. E un câine de talie mică, ideal pentru a locui în spaţii mici. Nu latră foarte mult, are un nivel de energie redus, adoră compania stăpânului şi a copiilor, e uşor de întreţinut.

5. Cei mai buni câini de apartament - Mops

E una dintre rasele de câini care nu trebuie ţinute afară. Prezenţa stăpânului e la fel de importantă pentru el precum mâncarea. Are un nivel moderat de energie, e destul de silenţios şi adoră plimbările, dar unele cât mai scurte.

Citiţi şi: Cei mai simpatici câini de casă

Mai multe