Cei mai ciudaţi şerpi din lume

20 iulie 2015   Casă și Grădină

Unii dintre cei mai abili prădători de pe planetă, şerpii au fascinat dintotdeauna, fiind reprezentaţi în mitologie din cele mai vechi timpuri.

Şarpele cu nasul-frunză din Madagascar

Insula Madagascar găzduieşte unul dintre cei mai ciudaţi şerpi de pe planetă,  Langaha madagascariensis. Capul acestui şarpe se termină cu o proeminenţă care arată ca un nas. Ca să se înmulţească,acete vieţuitoare depun ouă. Această „trompă“ le ajută pe femele să scoată puiul de şarpe din ou,folosind-o pe post de „ciocan“. În timpul acestei proceduri,  nasul se poate turti,însă îşi va reveni la forma iniţială în aproximativ 36 de ore. De asemenea,îi poate ajuta pe aceşti şerpi să se ascundă printre plantele umbroase.

Şarpele „păros“

Şarpele de porumb (Elaphe guttata) se găseşte în sud-estul Statelor Unite ale Americii. Are un temperament blând,iar activitatea sa preferată este odihna,în zone stâncoase sau în pădurile de pin ori în iarba pajiştilor întinse. Este activ în special dimineaţa şi seara şi,bineînţeles,atunci când vânează. Se hrăneşte cu mamifere mici,dar şi cu păsări,în special porumbei.

Culoarea este cea care îl face special,căci este o combinaţie de alb,roşu şi portocaliu. Nu este un şarpe veninos şi poate trăi până la 25 de ani.

Cobra regală

Cel mai lung şarpe veninos din lume,cobra regală (Ophiophagus Hannah) a fost sursa mai multor legende. Acest şarpe este de-a dreptul impunător,căci poate atinge o lungime de peste cinci metri,la maturitate. Trăieşte în sudul şi sud-estul Asiei. Îl găsim cel mai adesea în pădurile tropicale,însă îşi petrece timp şi în apă,căci este un bun înotător.Are capul lat şi turtit,în timp ce gâtul pare îmbrăcat într-o glugă. Are culoarea bronzului,cu pete maro închis.

Mai multe