Cei mai simpatici câini de casă

24 martie 2011   Casă și Grădină

Ţi-ai lua un căţel, dar te gândeşti că n-ai curte sau suficient spaţiu pentru el? Există câteva rase perfecte pentru apartament. Iată recomandările noastre.

Articole pe aceeaşi temă:Câinele lup,bun la casa omului

Yorkshire Terrier

Este un căţel care-şi face de lucru singur prin casă,dacă-i dai câteva jucării tentante. Nu prea rezistă la frig,preferând locurile călduroase. Deşi nu-i displace să stea mai mult în casă,scoate-l la o plimbare scurtă în fiecare zi.

Pudel

Indiferent că este vorba de pudelul standard,pitic (miniatural) sau jucărie,toţi sunt buni companioni„de casă”. Totuşi,ultimul rezistă mai bine în apartament,fiindcă nu trebuie să facă multe exerciţii în aer liber. O plimbare pe zi în parc îi este de ajuns. Fii pregătită să-i îngrijeşti zilnic blăniţa ondulată.

Pechinez

Este un căţel foarte afectuos,însă nu este recomandat dacă ai copii mici,fiindcă poate deveni agresiv faţă de ei. Nu-i plac plimbările lungi şi este jucăuş mai mult cu cei pe care îi cunoaşte. Trebuie periat şi pieptănat frecvent.

Chihuahua (Terrier Mexican)

Se simte foarte bine în apartament,lângă un stăpân sedentar,fiindcă şi el,de felul lui,este liniştit. Mişcarea pe care o face în casă îi este suficientă. Este foarte sensibil la frig şi la curent. Pe timp de iarnă,n-ar fi rău să poarte o hăinuţă,când îl scoţi afară.

Mai multe