Cele mai frecvente greşeli pe care le faci când iei vitamine

27 octombrie 2017   Casă și Grădină

Vitaminele şi suplimentele alimentare te pot ajuta să-ţi îmbunătăţeşti sănătatea, însă luate necorespunzător, pot avea efectul opus. Iată care sunt regulile de care trebuie să ţii cont!

Vitaminele procurate direct din fructe şi din legume sunt cu siguranţă cele mai bune, însă te poţi folosi de suplimentele de vitamine pentru a suplini deficienţele apărute în urma unei alimentaţii sărace.

Alegi un sortiment la întâmplare

Orice corp este diferit, de aceea este recomandat să alegi vitaminele şi suplimentele alimentare în funcţie de nevoile sale. Nu trebuie să te laşi influenţată de alegerile prietenelor sau, mai rău, să le iei la întâmplare. Cel mai bine este să îţi faci analizele înainte şi în funcţie de rezultatul acestora să vezi de ce vitamine ai nevoie.

Iei rar vitamina D

Aceasta este extrem de importantă pentru organism, deoarece are rolul de a preveni apariţia osteoporozei, a sclerozei şi a diabetului.  Expunerea la soare, mininum 15 minute pe zi, stimulează producţia vitaminei D. De asemenea, poţi introduce în dietă şi alimente care conţin în cantităţi mici vitamina D, precum: nucile, somonul, lactatele sau merele, dar, de cele mai multe ori, este necesar să completezi necesarul de vitamina D cu ajutorul suplimentelor.

Prea mult calciu

Acest mineral, împreună cu vitamina D, ajută la întărirea sistemului osos, însă prea mult calciu poate face rău sănătăţii. Potrivit unui studiu realizat de Asociaţia Americană a inimii, suplimentele de calciu au fost asociate cu ateroscleroza sau cu arterele înfundate. Pe de altă parte, consumul de alimente bogate în calciu, precum iaurtul, brânza sau legume cu frunze verzi s-a dovedit a fi de folos pentru a menţine sănătatea sistelui osos.

Iei prea multe vitamine

Chiar dacă sunt bune, vitaminele luate în excess, în special vitamina E şi vitamina A, pot creşte riscul apariţiei bolilor de inimă, de aceea este bine să respecţi indicaţiile de pe prospect.

Mai multe