Cele mai relaxante melodii contra stresului

26 iunie 2015   Casă și Grădină

Anumite bucăţi muzicale au capacitatea de a ne încetini ritmul respirator şi de a ne destinde. Un studiu recent a permis stabilirea clasamentului cu melodiile cele mai relaxante din lume. Vezi dacă se numără printre preferinţele tale!

Cele mai relaxante melodii:locul întâi

O cercetare din Anglia a făcut clasamentul celor mai calmante10 melodii. Subiecţi au fost 40 de femei,cărora li s-au monitorizat,pe parcursul audiţiei,respiraţia,frecvenţa cardiacă,tensiunea arterială şi activitatea cerebrală. Pe locul I s-a situat melodia „Weightless”,a grupului Marconi Union. Această bucată a fost compusă de profesionişti ai terapiei prin sunet şi a înregistrat o scădere a anxietăţii cu 65 %. Fenomenul a fost posibil prin scăderea ritmului cardiac,care a dus la scăderea tensiunii arteriale şi a nivelului de cortizol.

Cele mai relaxante melodii:tot clasamentul

Pe locul imediat următor s-a situat melodia „Electra”,a grupului Airstream,apoi „Mellomaniac (Chill Out Mix)”,de DJ Shah. Locul 4 e ocupat de piesa „Watermark”,interpretată de Enya,iar pe locul 5 e trupa Coldplay cu „Strawberry Swing”. Urmează „Please Don’t Go”  -Barcelona,„Pure Shores”-All Saints,„Someone Like You”-Adele,„Canzonetta Sull’aria”-Mozart. „We Can Fly”, Cafe Del Mar,este pe ultimul loc în acest top.

Cele mai relaxante melodii:care e muzica ta?

Ca să alegi melodia care te relaxeazăcel mai mult,asigură-te din start că nu e o piesă prea ritmată. Cu cât melodia e mai lentă,cu atât te vei destinde mai uşor. De asemenea,optează pentru o piesă instrumentală,cu armonii agreabile,care te fac să visezi,să te imaginezi în locuri însorite sau îndepărtate. Nu încerca compoziţii complicate,melodiile relaxante au adesea o linie melodie simplă,repetitivă,cu mici variaţiuni.

Mai multe