Combate artrita consumând yucca
Yucca este similară cu cartoful, iar cei doi pot fi interschimbabili într-o mulţime de reţete. Prin consumul de yucca, ajuţi la reducerea durerii, umflarea şi rigiditatea cauzată de artrită.
Yucca este o rădăcinoasă care creşte în regiunile tropicale din America,Asia şi Africa. Astăzi poate fi găsită în magazinele din toată lumea.
Despre yucca
Această legumă arată,la exterior,ca un buştean,dar provine dintr-un arbust şi conţine o sursă bogată de carbohidraţi complecşi,ceea ce-l face un aliment benefic pentru sănătate.Datorită texturii sale,aromei şi pentru că are o valoare nutritivă ridicată,yucca este adesea comparată cu cartoful,chiar şi cu cei dulci,iar acestea pot fi substituite unul pentru altul,în anumite reţete.
De ce yucca ajută la combaterea artritei:
Conform unor studii,yucca conţine un compus cunoscut sub numele de saponină,care are puterea de a ameliora durerile articulare legate de artrită,în timp ce încetineşte procesul de deteriorare.
Un alt mare avantaj pe care-l prezintă yucca este că evită riscul de reacţii adverse cum sunt problemele digestive care rezultă de multe ori de la luare de medicamente convenţionale. Posibilitatea de alimentaţie cu yucca în fiecare zi poate reduce durerea,umflarea şi rigidizarea care cauzează artrita.
Cine trebuie să consume yucca:
Yucca este extrem de populară în mai multe ţări,mai ales în cele care este mai uşor de găsit. Această rădăcinoasă este cunoscută pentru energia pe care o oferă organismului,fiind ideală pentru copii,adolescenţi,sportivi şi persoanele care efectuează muncă fizică grea.
În plus,este foarte uşor de digerat şi este benefică persoanelor care suferă de tulburări digestive,cum sunt arsurile la stomac,ulcerul gastric sau gastrita.
Iată cum poate fi preparată:
Yucca poate fi consumată ca aliment,dar şi ca supliment. Dacă alegi să o iei ca supliment,ia-o 3 luni,apoi faci o pauză de alte 3,şi repeţi. Poţi lua suplimente pe bază de yucca atunci când ai dureri de la artrită.
Dacă preferi să o consumi ca aliment,prepar-o la fel ca şi pe cartofi. O poţi adăuga în omletă,prăjită,coaptă sau tocăniţă.
Rondele de yucca
Ingrediente
-300 ml de apă
-ulei de măsline extravirgin
-3 ouă
-sare
-200 gr de caşcaval
-500 gr de făină de yucca
Mod de preparare
Încălzeşte cuptorul la 350 de grade.
Într-un vas pune toate ingredientele pe care le amesteci pănâ devine un aluat omogen. Toarnă aluatul în tavă de brioşe,umplând formele până la jumătate. Înainte tapetează cu ulei pentru a nu se lipi. Le dai la cuptor pentru 25 de minute. Se mănâncă cât sunt calde.