Confecţionează decoraţiuni inedite din borcănele

27 august 2015   Casă și Grădină

Vrei să adaugi puţin farmec camerei? Poţi înfrumuseţa locul cu două-trei borcănele-felinar, decorate astfel încât să se asorteze cu spaţiul şi cu mobilierul.

Poţi creea o atmosferă de vis confecţionând singură veioze de bun-gust,cu care îţi poţi decora într-un mod şic spaţiul de locuit.

Dacă te pregăteşti pentru o întâlnire cu prietenii sau cu rude pe care nu le-ai mai văzut de mult,adaugă casei un pic de culoare şi lumină care vor schimba serios aspectul decorului iniţial. Le vor schimba în bine,desigur.

Nu trebuie să cheltuieşti o avere pentru a face decoraţiuni draguţe. Ai nevoie doar de câteva componente,pe care le găseşti în casă,şi de puţin timp liber.

Asigură-te că deţii o foarfecă de calitate,borcăneletransparente – pot fi cele rămase de la gemuri şi dulceţuri sau de la legumele conservate –,nu închise la culoare sau opace,pastă de lipit,un recipient din melamină (poate fi o ceşcuţă),o pensulă,câteva lanterne mici cu leduri şi bucăţi de ţesătură fină cum este voalul ori mătasea,care să aibă imprimeuri draguţe,eventual în tendinţe:printuri florale,printuri tradiţionale,printuri abstracte şi geometrice.

Cum se face

Măsoară înălţimea şi circumferinţa fiecărui borcan în parte şi apoi taie fâşii de aproximativ un centimetru din material. În ceşcuţă amestecă puţină pastă de lipit cu apă,proporţia trebuie să fie 1:2 părţi,şi amestecă bine să se dilueze.

Pe rând,iei câte o fâşie de ţesătură şi aplici cu pensula,pe o parte,soluţie-adeziv. Apoi,lipeşti bucăţile de pânză pe interiorul borcanului şi fii atentă ca imprimeul să fie cu faţa spre înafara sticlei.

Tot cu pensula îndepărtezi posibilele bule de aer care se formează şi urmezi acelaşi procedeu cu toate fâşiile de ţesătură.

Laşi totul peste noapte să se usuce,apoi pui în interiorul fiecărui borcănel-veioză câte o mini baterie cu led.

Seara,aprinse,acestea transformăcasadintr-un spaţiu obişnuit într-unul decorat cu rafinament.

Atenţie!

Să nu foloseşti sub nicio formă lumânări sau candele,pentru că acestea pot aprinde materialul şi pot duce la incidente destul de neplăcute.

Mai multe