Corpuri de iluminat personalizate

4 decembrie 2013   Casă și Grădină

Nu mi-a trecut prin cap niciodată să-mi fac singură o lampă sau, mă rog, un orice alt corp de iluminat. Dar îţi propunem o idee de lampă foarte simplu de realizat acasă.

Ai nevoie de:o minge,adeziv (aracet) Tmarker,fasung şi bec,de conectat la instalaţia electrică

Lampa-glob

Zilele trecute,pentru prima dată,mi-am zis:asta cred că pot să fac şi eu! Şi cred,astfel,că poţi să încerci şi tu! Dacă ai acasă un mosor din sfoară de cânepă,nişte lipici,un balon şi o minge,treaba e ca şi rezolvată.

Aşadar,ia un balon sau o minge uitată de copilul tău într-un colţ cu jucării. Desenează un cerc pe minge sau pe balon,cu un marker permanent,care  va marca spaţiul lămpii care nu va fi acoperit cu sfoară. Prin acest orificiu vei asambla corpul de iluminat.

Folosind mănuşi,dai sfoara prin aracet sau prin lipici şi începi să o înfăşori în jurul mingii. Înfăşoar-o la nimereală,fără a urma un model anume. Cu cât „plasa“ formată este mai densă,cu atât globul va fi mai ferm. Laşi la uscat cel puţin 24 de ore. După ce s-a întărit complet,foloseşte acul pentru dezumflarea mingii sau pur şi simplu sparge balonul. Montează instalaţia electrică (fasungul şi becul).

Sursa foto:www.rayandjen.com

Mai multe