Cum alegi hăinuţele bebeluşilor

24 martie 2011   Casă și Grădină

Materialele naturale,care permit corpului să respire sunt cele mai potrivite pentru hainele bebeluşilor. În această categorie intră bumbacul şi inul,iar la modă acum este bumbacul bio. Evită pe cât posibil materialele sintetice,căci irită pielea bebeluşului,cauzează alergii ori îl fac să transpire.

Aici,lucrurile se complică deoarece producătorii au în general propriile lor sisteme de măsurători. De asemenea,măsurile diferă de la ţară la ţară. Când cumperi hăinuţe,cel mai indicat este să le iei cu o mărime sau două mai mari. Cel puţin te asiguri că îi vor veni când mai creşte... În general,taliile sunt numerotate 0,3,6,12,24 şi 36 de luni. Nu cumpăra prea multe cu talia 0,unii bebeluşi le vor purta doar o săptămână sau două.

În primele luni de viaţă,hăinuţele bebeşuşului trebuie să practice:adică să poată fi îmbrăcate şi dezbrăcate uşor. Cele cu capse la gât şi între picioruşe sunt printre cele mai uşor de folosit. Nu trebuie să aibă nasturi sau aplicaţii care să-l jeneze pe micuţ.

Începe să poarte pantalonaşi şi bluze,dar alege-le totuşi pe cele confortabile,care rezistă la spălat (pentru că vor fi spălate des). Trebuie să fie mai largi şi uşor de îmbrăcat. Salopetele sunt ideale pentru perioada în care începe să meargă.

Înainte să înveţe să meargă,pantofii sunt inutili (deşi ai vrea să-i iei o mulţime de perechi pentru că sunt foarte drăguţi). Rezistă tentaţiei şi ia-i nişte botoşei cu talpă flexibilă care să-i ţină de cald. Când începe să facă primii paşi,ia-i papucei potiviţi cu măsura piciorului,cu talpă aderentă.

Garderoba este tot mai personalizată. În curând va avea pretenţia de a se îmbrăca singur,aşa că hainele trebuie să fie practice. Evită nasturii,fermoarele,curelele şi bretelele şi preferă pantalonii cu elastic sau scai.

Mai multe