Cum întreţii electrocasnicele
Dacă vrei ca electrocasnicele din casa ta să aibă viaţa lungă şi să economiseşti banii pe care i-ai da pe repararea sau cumpărarea unor produse noi, este bine să le îngrijeşti ca la carte. Îţi oferim câteva sfaturi utile!
Pentru a întreţine cât mai mult timp electrocasnicele,nu lăsa pe mai târziu curăţarea acestora după ce le-ai folosit. Dimpotrivă,încearcă să le speli cu soluţii diferite de curăţare,în funcţie de materialul din care este realizat aparatul,imediat ce s-au murdărit. Schimbă sacii din aspirator
Aspiratorul îţi curăţă casa de praf,de microbi şi de bacterii. De aceea,el trebuie să funcţioneze cât mai bine şi să fie îngrijit ca atare. Elementele pe care trebuie să le îngrijeşti cu atenţie sunt sacul pentru praf şi filtrul de protecţie. Sacii din material textil pot fi folosiţi de mai multe ori,pe când cei de hârtie doar o dată. Filtrul trebuie schimbat cel puţin o dată la trei luni de zile. Este bine să verifici dacă tuburile şi furtunul sunt blocate cu diverse obiecte,care ar putea împiedica aerul să iasă.
Ţine frigiderul departe de căldură
Este indicat să speli frigiderul cu un burete de bucătărie şi să foloseşti un odorizat special din comerţ care să îndepărteze mirosul neplăcut. Sortează alimentele înainte de a le pune în frigider şi ai grijă ca sticlele cu lichide să fie bine închise. Evită să pui aparatul lângă o sursă de căldură,cum ar fi aragazul,deoarece nu mai funcţionează la fel de bine. Dacă gheaţa ajunge să aibă mai mult de trei centimetri,decongelează frigiderul. Nu încerca să grăbeşti procedeul folosind obiecte tăioase,întrucât poţi să strici frigiderul.
Produse anti-calcar pentru maşina de spălat
Pune odată cu detergentul şi un produs anti-calcar. La fel de important este să clăteşti speli compartimentul în care pui detergent şi balsam de rufe. Fii atentă la filtru şi la pompa de drenare,deoarece acestea se strică din cauza resturilor,cum ar fi nasturii,monedele şi fibrele textile.
Îndepărtează grăsimea de pe aragaz
Cel mai mare „duşman” al aragazului este grăsimea. De aceea,este bine să-l cureţi de fiecare dată după ce s-a murdărit. Pentru a evita folosirea produselor de curăţat toxice,pune în interiorul cuptorului un vas cu apa caldă,apoi presară un strat fin de bicarbonat de sodiu. Pulverizează din nou cu apă şi lasă sa acţioneze peste noapte. A doua zi,freacă pereţii cuptorului cu un burete şi clăteşte cu apă din abudenţă.