Cum previi accidentele din bucătărie

24 martie 2011   Casă și Grădină

Mare parte a accidentelor au loc în gospodărie, dintre acestea majoritatea având loc în bucătărie şi în baie. Iată ce trebuie să faci ca să eviţi accidentele în bucătărie.

-Păstrează cuţitele într-un sertar sau unsuport special. Când speli cuţitele,pune-le în uscător cu vârful în jos.

-Nu lăsa şervete de bucătărie,perdeaua saumateriale inflamabile (de ex. alcool) în apropierea aragazului.

-Când găteşti,prinde-ţi părul şi evită hainelecu mâneci largi,ca să nu se aprinde la de flacăra aragzului.

-Tigăile se aşază pe aragaz cu coada înspreinterior. În acest fel nu rişti să le agăţi şi să verşi conţinutu,şi nu suntun pericol nici pentru copii,care le pot trage de pe aragaz.

-Evită formarea curenţilor de aer,flacăraaragazului s-ar putea stinge fără să bagi de seamă,şi dacă nu ai aragaz cusupapă de siguranţă,există pericolul exploziei.

-Foloseşte pentru spălarea gresiei soluţiispeciale,pentru a evita alunecarea pe pardoseală. Dacă ai covoraşe înbucătărie,ai grijă să aibă strat aderent de cauciuc.

-Prizele tebuie să aibă împământare,iaraparatele electrocasnice trebuie folosite conform instrucţiunilor.

-Verifică periodic sistemul în care sunt prinsecorpurile suspendate,mai ales dacă dulapurile sunt pline cu farfurii şiborcane cu alimente,care sunt destul de grele.

Mai multe