Cum sa ai o casa sigura de sarbatori
Pare greu de crezut că veselia din aceste zile poate să aducă ceva neplăcut. Şi totuşi, micile incidente vin din senin, dacă nu iei măsuri de siguranţă, mai ales pentru copii…
Iată ce-ţi propunem pentru liniştea ta
Am imaginea zilelor de Crăciun din copilărie,cu bradul doldora de globuri şi sclipici, masa plină de farfurii, vase, tacâmuri.
Din atmosfera asta, cu greu poate lipsi şi un mic… incident. Aşa îmi aduc aminte cum am pierdut într-un an toate globurile şi beculeţele din brad,pentru că mama ne-a scăpat din ochi doar o clipă,atât cât să-l răsturnăm.
Ei,ăsta e un mic eveniment peste care familia poate trece cu haz. Dar ce faci când „accidentele” sunt mult mai grave? Ei bine,e uşor să le previi! Cum? Să le luăm pe rând!
Atenţie la brad!
Bradul poate aduce şi coşmaruri de Sărbători! Dacă se aprinde instalaţia? Câteva măsuri te pot linişti.
Primul lucru: nu suprasolicita prizele electrice şi mai ales prelungitoarele. Aşa că pentru brad rezervă-ţi o priză separată,nu folosi acelaşi prelungitor cu frigiderul sau cu televizorul.
Nu pune lumânări aprinse în preajma bradului,iar dacă ai animale de casă,acoperă vasul în care ai pus apă,ca să nu fie tentate să bea de acolo.
Dacă ai ornamente vechi sau figurine mai fragile,plasează-le spre vârful bradului. E o decizie mai bună decât să stai cu gura pe cei mici să nu atingă nimic…
Înainte de 12, joc de artificii…
…şi atâtea griji!
Dacă-ţi iei câteva măsuri,vei putea admira mai liniştită jocul de artificii din curteablocului.
Prima măsură: asigură-te că purtaţi cu toţii mănuşi când ţineţi artificiile şi că nu aveţi mânecile largi,care se pot aprinde uşor.
Pentru siguranţa tuturor, nu ar strica să aveţi o găleată sau un vas cu apă la îndemână (mai ales dacă nu ninge,iar pe jos nu este omăt).
O parcare mai goală este ideală pentru aprinderea artificiilor. Nu şi a petardelor, care sunt interzise de lege.