Cum să aranjezi masa festivă

24 decembrie 2013   Casă și Grădină

Crăciunul şi Revelionul sunt un prilej pentru a-i aduna pe cei dragi şi pentru a-i delecta cu bunătăţuri. Descoperă câteva trucuri pentru aranjarea mesei festive, pentru a-ţi surprinde plăcut familia.

Farfurii albe

O masă elegantă nu presupune neapărat o aranjare sofisticată sau tacâmuri scumpe. De exemplu,poţi folosi vesela albă care caracterizează stilul clasic. Mâncarea va arăta extrem de apetisant aşezată în farfurii albe.

Pahare cu picior

Vinul alb,roşu,spumant şi chiar apa pot fi servite din pahare înalte,cu picior şi cu gura largă. Este suficient să pui pe masă un singur fel de pahare pentru a satisface mai multe dorinţe.

Faţa de masă

Dacă adopţi stilul clasic pentru sărbători,atunci alege o faţă de masă albă. Cu toate acestea,pentru a a fi în ton cu atmosfera,pune peste aceasta o bucată de material de culoare roşie şi de dimensiune mai mică,care să vină pe mijlocul feţei de masă.

Şervete aranjate

Masa de sărbători va arăta mai specială dacă le vei oferi invitaţilor tăi şervete din bumbac. Acestea le poţi decora după bunul tău plac. De exemplu,le poţi rula pe lungime,le legi la mijloc cu o panglică subţire peste care poţi pune o crenguţă de brad.

Lumânări

Atmosfera plăcută a sărbătorilor de iarnă poate fi creată şi cu ajutorul unor lumânări pe care le poţi aranja în diferite moduri pe masa festivă. Poţi alege,de exemplu,lumânări de mai multe dimensiuni,pe care să le laşi să ardă întreaga seară.

Coroniţă

Dacă tot vorbim de sărbătorile de iarnă,de pe masă nu trebuie să lipsească o coroniţă de brad,în centrul căreia poţi aşeza o lumânare sau un candelabru.

Mai multe