Cum să cureţi casa...ecologic

13 iulie 2011   Casă și Grădină

Poţi avea o casă care sclipeşte de curăţenie fără să apelezi la soluţiile de curăţat pline de chimicale şi de substanţe toxice. Iată câteva metode de curăţat ingenioase şi nepoluante!

Dacă nu ştiai,dulapul din bucătărie are în el o mulţime de produse care pot fi folosite şi pe post de soluţii de curăţat.

Avantajele sunt multiple:toate acestea costă mai puţin,protejează mediul înconjurător şi sănătatea ta.

Curăţă faianţa cu bicarbonatPrepară o soluţie dintr-o lingură de bicarbonat la un litru de apă,cu care poţi şterge atât faianţa,cât şi gresia.

Pe lângă faptul că va curăţa foarte bine,bicarbonatul are şi calitatea de a dezinfecta.

Robinete strălucitoare

Pentru a scăpa de petele inestetice lăsate de apă pe robinetele din inox,freacă-le cu un burete înmuiat în oţet,lasă să acţioneze 10 minute,apoi şterge-le cu o cârpă uscată.

Poţi folosi şi zeamă de lămâie,are acelaşi efect. La fel se curăţă şi chiuveta din bucătărie (dacă este din inox) sau sita de la para de duş. Deşurubeaz-o,pune-o într-un vas cu oţet şi las-o câteva ore.

Oglindă,oglinjoară...

Oglinda din baie se pătează zilnic de la stropii de apă sau de pastă de dinţi. Prepară un amestec în părţi egale din bicarbonat de sodiu,oţet şi apă şi păstrează-l la îndemână într-o sticlă cu pulverizator.

După fie­care baie,când oglinda s-a pătat,pulverizează soluţia preparată şi şterge repede cu hârtie absorbantă. În două minute,oglinda ta va sclipi!

Scoate petele cu sare

Petele din vasul de WC sau din chiuvetă se curăţă cu sare grunjoasă şi lămâie. Presară sare direct pe zonele pătate.

Stoarce apoi o lămâie pe un burete de bucătărie (pe partea aspră,  pentru frecat vasele) sau pe o perie aspră şi freacă energic.

Tot în acest mod poţi curăţa petele de rugină de pe cadă (dacă este din fontă emailată).

Mai multe