Cum să fierbi fasolea uscată. Trucurile pe care trebuie să le ştie orice gospodină

31 octombrie 2019   Casă și Grădină

Deşi mulţi evită să consume fasole pentru că balonează, acest ingredient este delicios şi ar trebui să-l consumi din când în când, mai ales că dacă vei alege să ţii cont de nişte sfaturi simple vei obţine o mâncare delicioasă.

Care este cea mai simplă metodă pentru a pregăti fasolea, află mai jos:

Alege bine fasolea. Chiar dacă arată excepţional, chiar dacă este ambalată, fasolea trebuie aleasă, căci conţine multe impurităţi şi unele boabe pot fi stricate.

Lasă fasolea la înmuiat câteva ore, de preferinţă din seară de dinaintea zilei în care plănuieşti să o găteşti. Astfel, fasolea uscată se hidratează şi va fierbe mai uşor, dar şi eliberează substanţele ce provoacă indigestie şi disconfort. Citeşte şi: Remedii pentru albirea dinţilor în mod natural. 3 trucuri care le vor reda strălucirea Când te pregăteşti să pui fasolea la fiert, schimbă apa în care au stat peste noapte, nu o pune la fiert în aceeaşi apă. Schimbă apă în care fierbi fasolea de cel puţin 3 ori, de fiecare dată schimbând apă cu una de aceeaşi temperatura. În caz contrar, fierberea stagnează, iar boabele rămân nefierte. Citeşte şi: 5 trucuri deştepte de design care iti vor transforma casa, fara sa fie nevoie sa renovezi Dacă faci mâncare de fasole şi urmează să adaugi bulion sau roşii, nu le adaugă decât la final, căci roşiile şi derivatele din roşii opresc fierberea şi, din nou, boabele de fasole rămân nefierte, potrivit reţetepractice.ro. Ai grijă cu ce asociezi fasolea atunci când o mănânci. Deşi bunicii noştri o mâncau în perioadele de post, deci fără carne, multă lume nu concepe o mâncare de fasole fără cârnaţi sau afumătură alături. Acest obicei alimentar este greşit, deoarece combinaţia este foarte indigestă şi hiperproteica. Mănâncă mâncarea de fasole simplă, cu o salată alături şi sigur stomacul tău îţi va mulţumi.

Mai multe