Cum să îţi răcoreşti casa fără aer condiţionat

6 iulie 2016   Casă și Grădină

Când temperaturile sunt ridicate, ce faci pentru a te răcori? Dacă nu ai aer condiţionat, nu te îngrijora! Există şi alte măsuri eficiente pe care le poţi lua pentru a face faţă căldurii în această vară.

Nu puţini sunt oamenii care cred că un duş rece sau consumul unei îngheţate îi răcoresc în zilele cu arşită. Acestea au efecte imediate,însă nu şi de durată. De aceea,îţi propunem o listă cu câteva metode prin care poţi să-ţi răcoreşti casa cu bani puţini.

Trage jaluzelele sau draperiile

Plantele tale se pot bucura de lumina soarelui care pătrunde prin ferestre,dar dacă vrei ca în casă să ai răcoare,trage jaluzelele sau draperiile. Ţine cont ca aceastea să nu fie foarte colorate,pentru a diminua căldura cu până la 33%.

Ţine geamurile închise

Da,cu perdelele trase şi geamurile închise,casa ţi se va întuneca. Dar,astfel poţi să reduci căldură cu 45%.

Foloseşte lenjerie de pat din bumbac şi pernă cu hrişcă

Pe lângă faptul că absoarbe transpiraţia,lenjeria de pat din bumbac ţine de rece în nopţile călduroase de vară. Inovaţie a japonezilor,perna cu hrişcă nu numai că oferă sprijin pentru gât,dar spaţiul dintre bobiţele de hrişcă asigură circulaţia aerului,fără să reţină căldura aşa cum fac pernele obişnuite.

Ventilator cu efect de briză naturală

Dacă ai un ventilator,dar ţi se pare că nu face faţă călduriidin casă,umple un castron mare cu cuburi de gheaţă şi aşază-l în faţa lui. Aerul se va izbi de gheaţă şi va da senzaţia de rece.

Verifică ventilatorul de tavan

Dacă ai ventilatorde tavan,o mică ajustare poate face o mare diferenţă:cele mai multe au opţiunea ca elicele să se învârtă invers acelor de ceasornic,ceea ce creează mai multă mişcarea aerului în centrul camerei.

Scoate din priză aparatele casnice

Pentru că aparatele electrice emit căldură,(calculator,laptop,televizor,cafetieră),scoate-le din priză pe timpul zilei. În felul acesta,vei face ca temperatura din casă să rămână constantă.

Mai multe