Cum să-ţi amenajezi garsoniera, astfel încât să devină un „acasă” de unde nu ai mai pleca

26 februarie 2020   Casă și Grădină

Dacă ţi-ai cumpărat o garsonieră şi aceasta are nevoie de o reamenajare, atunci e timpul să te apuci de schimbări. Scopul tău ar trebui să fie acela de a obţine o locuinţă care să corespundă nevoilor şi felului tău de a fi, una în care te simţi fericită. Chiar dacă nu eşti adepta minimalismului, încearcă să nu-ţi transformi spaţiul în care locuieşti într-un depozitar de obiecte.

 

Este esenţial să-ţi stabileşti un stil anume - retro, modern sau clasic sunt doar o parte dintre opţiuni - şi să încerci să achiziţionezi piese care se încadrează în acea paradigmă. Poţi începe să aduni ceea ce a rămas de la vechiul proprietar, dacă nu e o garsonieră nouă şi să donezi sau să reciclezi.  Iată cele mai importante aspecte de care să ţii seama înainte, pentru a reuşi să-ţi creezi confortul de care ai nevoie:

Mobilierul

Poţi să începi amenajarea cumpărând o mobilă care să se integreze perfect în spaţiu, una  aleasă inteligent, cu o canapea extensibilă, o masă pliabilă, multe dulapuri suspendate şi etajere şi neapărat un birou, mai ales dacă lucrezi de acasă. Cea mai potrivită, mai ales dacă vrei să economiseşti spaţiu este una modulară şi multifuncţională, având drept principii de bază simplitatea şi utilitatea.

Dacă optezi pentru canapea, atunci va trebui să te înarmezi cu multă răbdare, căci în fiecare zi va trebui să o desfaci şi să o strângi la loc. Dacă acest lucru ţi-e peste mână, atunci optează pentru un pat. Aceasta, de altfel, trebuie să fie piesa centrală dintr-o garsonieră, pentru că ocupă cea mai mare suprafaţă. Poţi începe, aşadar, prin cumpărarea acesteia, pentru că mai apoi să gândeşti întreg designul garsonierei tale.

Electrocasnice

Pentru a economisi spaţiu, dar şi pentru a conferi un aspect ordonat, ce are puterea de a mări vizual încăperea, alege modele de electrocasnice încorporabile. Nu face rabat de la calitate, iar, dacă bugetul nu îţi permite, încearcă să le iei pe rând. Mai ales dacă îţi place să găteşti, poţi începe prin cumpărarea unei plite şi a unui cuptor incorporabile. În acest caz, mai ales dacă ţii foarte mult ca pielea mâinilor să fie hidratată, iar unghiile tale sunt mereu impecabile, o maşină de spălat vase îţi va fi mai mult decât utilă. De asemenea, cu siguranţă vei avea nevoie şi de o maşină de spălat, căci este de strictă necesitate.

Accesorii

Dacă ţii foarte mult la detalii, atunci alege perdele şi draperii care să se integreze în ansamblu. Poţi alege şi jaluzele care imită lemnul, mai ales dacă sunt cu izolaţie şi protecţie solară, rezistente în timp. Ai grijă ca lenjeria de pat să se asorteze cu un perete colorat sau cu tapetul de pe pereţi, să îţi cumperi pernuţe în culori vii, veioze, precum şi plante.  Pe etajere poţi aşeza câteva obiecte de decor, care reflectă o pasiune de-ale tale, cum ar fi câteva căni de ceramică pictată.

Desigur, în funcţie de necesităţile tale şi de bugetul disponibil, poţi să programezi pe rând renovarea şi amenajarea băii şi a bucătăriei. Important e să îţi iei la început obiectele de care ai neapărat nevoie, iar apoi vii cu unele completări.

Sursă foto: unsplah.com

Mai multe