Cum să văruieşti un perete în nuanţe

3 iulie 2014   Casă și Grădină

Vrei să dai o înfăţişare mai deosebită unui perete sau îţi este greu să te decizi asupra unei singure nuanţe? Atunci încearcă această metodă specială de văruire, iar rezultatul va fi cu siguranţă spectaculos!

Pentru a crea efectul de decolorare trebuie să amesteci două sau mai multe culori pe acelaşi perete. Se începe de obicei cu cea mai deschisă nuanţă în partea de sus a peretului,pentru ca la mijloc să fie o nuanţă medie ca luminozitate,în timp de jos va fi dată cea mai închisă culoare.

Pasul 1

Este bine ca această tehnică de văruire să se realizeze pe un singur perete. Cu un metru sau cu o ruletă măsoară partea superioară şi cea inferioară a peretelui pe care vrei să le vopseşti în culori  închise,respectiv deschise. Marchează marginile cu un creion. Vopseşte cele două locuri cu nuanţele aferente.

Citeşte şi:

Cum să decorezi camera copilului

Cum să decorezi cu stil o baie mică

Pasul 2

În două vase separate amestecă culoarea şi varul până obţii două nuanţe pe care le doreşti,şi colorezi spaţiul rămas,cu nuanţa mai deschisă deasupra,şi cea mai închisă dedesubt,lăsând între ele mici benzi albe.

Pasul 3

Pentru a crea efectul de contopire a culorilor înmoaie pensula pe jumătate în nuanţa mai deschisă,şi cealaltă jumătate în cea mai închisă şi văruieşte benzile albe rămase,cu nuanţe mai deschise sau mai închise,după cum doreşti.

 Sursa foto:www.yolocolorhouse.com

Mai multe