Cum scapi de mirosurile neplăcute din locuinţă. Bucură-te de un miros îmbietor, fără să foloseşti odorizante!
Nimic nu se compară cu sentimentul când ajungi acasă şi te simţi relaxat în propria ta locuinţă. Pentru a te simţi bine, este important şi ca aromele din casă să fie pe plăcute. Nu lăsa mirosurile urâte să îţi strice ziua! Iată câteva sfaturi utile care te vor ajuta să ai o casă parfumată!
Casa este locul în care îţi găseşti liniştea şi te încarci cu energie pozitivă. Ar fi neplăcut ca în propria locuinţă să te confrunţi cu mirosuri neplăcte, care îţi pot schimba starea. Fie că vorbim de resturi alimentare, de mirosul de aer închis sau de alte mirosuri distructive, este important să ştii cum să scapi rapid de ele, atunci când odorizantul nu te mai ajută.
Ai făcut curăţenie generală în casă, dar mirosul neplăcut persistă? Cel mai important este să laşi ferestrele deschise, pentru ca aerul proaspăt să circule, apoi trebuie să verifici sursele de unde ar putea să vină mirosul neplăcut. Ventilaţiile reprezintă surse posibile. Aşadar, este important să verifici dacă ele sunt blocate. Dacă ventilaţiile nu primesc aer proaspăt, poate fi dificil să scapi de mirosurile neplăcute din casă. De asemenea, asigură-te că gunoiul nu stă mai mult de o zi în coş şi că dezinfectezi des întreaga locuinţă.
Cum scapi de mirosul persistent de mâncare
Mirosurile persistente de alimente, precum: ceapă prăjită sau floricele de porumb arse pot fi deranjante, chiar şi după ce ai făcut curăţenie în întreaga bucătărie. Pentru a scăpa de ele, există două ingrediente care vor curăţa şi neutraliza mirosurile: bicarbonat de sodiu şi oţet.
Tot ce trebuie să faci este să presari bicarbonat de sodiu pe covoare sau pe ţesăturile în care crezi că a intrat mirosul neplăcut, să îl laşi să acţioneze şi apoi să aspiri.
Un alt truc este să laşi în frigider sau în întreaga casă una sau mai multe cutii deschise de bicarbonat de sodiu, pentru a combate mirosurile de mâncare. În plus, un strop de bicarbonat de sodiu în coşul de gunoi, nu ar strica!
Oţetul îl poţi folosi pentru a împrospăta maşina de spălat rufe, maşina de spălat vase sau alte aparate din casă. Tot ce trebuie să faci este să adaugi o cană de oţet, diluată cu o cană de apă fiartă, în electrocasnice. De asemenea, pentru a combate mirosurile de mâncare, poţi lăsa peste noapte un bol cu oţet, pe blatul din bucătărie.
Trucuri ca locuinţa să miroasă bine
Acum că ai scăpat de mirosurile persistente, este momentul ca locuinţa ta să aibă un parfum plăcut! Plantele de interior sunt ideale, fiind o sursă bună de oxigen. Busuiocul, oregano, menta şi iasomia îţi vor parfuma casa, dar şi trandafirii, crinii sau zambilele.
Citeşte şi: FOTO Plante care îţi parfumează casa. Printre ele, florile cu miros de ciocolată şi de ghimbir
Un alt truc este să achiziţionezi uleiuri esenţiale sau lumânări parfumate. Uleiurile de: lavandă, vanilie, trandafir, muşcată, iasomie sau uleiul de lemn de santal au un parfum deosebit, relaxează şi, în plus, te ajută să ai un somn liniştit.
O altă idee este să pui zaţ de cafea într-un recipient deschis, în frigider sau în cameră. Astfel, zaţul se va transforma într-un odorizant natural, va neutraliza mirosurile neplăcute, iar frigiderul sau camera vor căpăta o aromă plăcută. Pentru un plus de miros, poţi pune câteva picături de aromă parfumată în zaţ.
Sursă foto: Shutterstock