Cuptorul cu microunde, duşmanul pe care-l ţii în casa ta
Cuptorul cu microunde este un instrument îndrăgit în special de oamenii ocupaţi, dar nu preocupaţi de propria sănătate.
În condiţiile în care suntem mereu pe grabă,facem multe lucruri deodată şi nu suntem prezenţi în ceea ce facem,a încălzi rapid mâncarea,pare o metodă eficientă,pentru că ne-am scurtat incredibil timpul de preparare a hranei.
Însă,nu este deloc aşa,pentru că folosirea cuptorului cu microunde scurtează dramatic şi timpul până ajungem la medic!
De când a învăţat să prepare termic alimentele,omul a folosit surse de căldura cu infraroşii. Energia din cuptorul tradiţional acţionează altfel asupra alimentului. Însă,cuptorul cu microunde nu încălzeşte cu infraroşii,ci cu radiaţie calorică şi prin agitarea moleculelor de apă. Iar aceste detalii tehnice nu înseamnă decât un singur lucru:microundele distrug structura nutrienţilor din alimente! Cuptorul cu microunde generează un câmp electromagnetic a cărui polaritate se schimbă de miliarde de ori pe secundă. Toate alimentele conţin apa,iar în cuptorul cu microunde moleculele de apa se încălzesc,ceea ce afectează profund din punct de vedere chimic structura alimentelor,deoarece glucidele,lipidele,proteinele,vitaminele,antioxidanţii şi enzimele din aliment se alterează.
Atunci când folosim cuptorul cu microunde,anumiţi compuşi toxici din recipiente – spre exemplu bisfenolul-A din sticlele de biberon şi ftalaţii din PET – se transferă în alimentul încălzit? Aşadar,atenţie părinţilor care încălzesc laptele formula la cuptorul cu microunde!
Află de AICI cum alterează cuptorul cu microunde alimentele!