Cuptorul cu microunde: Top 10 lucruri pe care nu ştiai că le poate face
Cuptorul cu microunde este prezent în aproape fiecare casă şi este extrem de util, mai ales atunci când eşti pe fugă. Cu toate acestea, multe dintre noi nu suntem conştiente de ceea ce cuptorul poate să facă.
Iată un top 10 al lucrurilor pe care cuptorul tăucu microunde poate să le facă,fără ca tu să ştii.
1. Face suc de citrice
Pune fructele în cuptorul cu microunde timp de o jumătate de minut şi apoi introdu-le în storcătorul de citrice. Astfel,vei reuşi să storci toată zeama din fructe.
2. Reîmprospătează pâinea
Cel mai bun mod de a reîmprospăta pâinea uscată în cuptorul cu microunde,fără a o uda,este să înveleşti pâinea într-un prosop de hârtie şi să o bagi în cuptor timp de 10 secunde,la putere mare.
3. Curăţă fructele şi usturoiul mai uşor
Dacă ai probleme cu decojirea anumitor fructe sau a usturoiului,lasă-le în cuptorul cu microunde pentru 30 de secunde şi apoi scoate-le. După ce s-au odihnit timp de 2 minute vei observa că le poţi curăţa mai uşor şi mai rapid.
4. Taie ceapa fără lacrimi
Taie ceapa în jumătate,apoi pune-o în cuptor pentru 30 de secunde. După ce o scoţi,se poate tăia fideluţă,fără să te mai usture ochii.
5. Curăţă mcuptorul în doi paşi simpli
Pune un bol cu apă şi oţet în cuptorul cu microunde şi porneşte-l. Amestecul se încălzeşte,iar vaporii vor umezi mâncarea uscată,greu de curăţat altfel. După aceea nu mai trebuie decât să ştergi în interior cu un prosop de hârtie curat.
6. Fluidizează mierea
Ori de câte ori mierea se cristalizează,scoate capacul de la borcan şi pune recipientul în cuptorul cu microunde. După câteva minute va fi ca nouă.
7. Pune legumele fără coajă în cuptor
Când găteşti legumele cu tot cu pieliţă,cuptorul cu microunde poate fi murdărit în câteva secunde,fiindcă mâncarea “explodează”. Pentru a evita asta,curăţă legumele înainte de prepararea lor.
8. Usucă ierburile
Pune ierburileîn cuptorul cu microunde pentru a le usca mai rapid.
9. Sari pesteînmuierea fasolelor
Pune fasolele într-un vas cu apă şi bicarbonat de sodiu şi lasă-le în cuptorul cu microunde timp de 10 minute în loc să le pui la înmuiat peste noapte.
10. Cartofi crocanţi
Când laşi chipsurile de cartofi de pe o zi pe altă,s-ar putea să nu mai fie la fel de apetisante. Punerea lor în cuptorul cu microunde este cel mai bun mod de a le face din nou crocante.