De ce este bine să mănânci roşii

19 iunie 2018   Casă și Grădină

În această perioadă roşiile nu lipsesc din alimentaţie. Pe lângă gustul minunat, aceste legume oferă şi multe beneficii pentru sănătate.

Roşiile sunt bogate în vitamina A, C, K, fibre, carbohidraţi, fier, licopen, fosfor şi sulf. Aceste legume conţin puţine calorii, grăsimi şi săruri.

De asemenea, roşiile sunt o sursă importantă de vitamine şi minerale care protejează inima de bolile cardiovasculare. Aproximativ 150 de grame de roşii constituie o excelentă sursă de vitamina A, C, K, acid folic şi potasiu.

Beta carotenul din roşii, regăsit şi în morcovi sau cartofii dulci, au o acţiune protectoare asupra pielii, în faţa acţiunii nocive a radiaţiilor UV.

Îmbunătăţesc vederea

Roşiile conţin vitamina A care îţi îmbunătăţeşte vederea. Adaugă roşii în salată sau consumă-le cu brânză, astfel, vederea ta se va îmbunătăţi.

Previn bolile de inimă

Potrivit studiilor, consumul frecvent de roşii previne atacul de cord şi accidental vascular cerebral.

Mai multe