De ce să ţii cont când câinele tău e răcit

12 februarie 2014   Casă și Grădină

Aşa cum şi stăpânul poate răci pe timp de iarnă, şi câinele este mai sensibil în sezonul rece, de aceea este indicat să-i acorzi atenţia cuvenită în cazul în care dă semne că este ceva în neregulă cu el.

Care sunt simptomele răcelii

Temperaturile scăzute de afară şi aerul uscat din casă îl pot îmbolnăvi pe patrupedul tău. Dacă tuşeşte,are nasul înfundat,îi curg ochii şi respiră greu înseamnă că s-a ales cu viroză respiratorie. De asemenea,setea puternică şi nasul uscat şi fierbinte sunt semne că patrupedul tău are febră. Temperatura normalăa unui câine adult este între 38-39 de grade Celsius.

Cel mai bine este să mergi cu câinele la un control veterinar,mai ales dacă observi că este şi apatic,nu se mai joacă şi nu prea mai mănâncă. De obicei,tratamentul se stabileşte în funcţie de vârsta şi de kilogramele pe care le are.

Sfaturi utile

-În perioada de refacere,înveleşte câinele într-o pătură călduroasă;

-Evită să-i dai alimente uscate sau fierbinţi. În locul acesteia optează pentru hrana lichidă,bogată în vitamine şi minerale,călduţă şi uşor digerabilă;

-Dacă îi curg nasul şi ochii,şterge-i cu vată umezită în puţină apă sau cu o soluţie specială care se găseşte la farmaciile veterinare. Crusta de la nas se poate îndepărta uşor cu glicerină,fără ca animăluţul tău să simtă durere;

-În apa de băut se pot adăuga medicamente pe bază de plante,precum echinaceea,cu scopul de a-i creşte imunitatea. Însă,înainte de a folosi anumite remedii,discută cu medicul veterinar.

Citeşte şi:

Aşa dezveţi câinele să facă pozne

Alege câinele care ţi se potriveşte

Mai multe