Despre acoperişul din ţiglă metalică: tipuri, costuri şi capcane

10 octombrie 2017   Casă și Grădină

În prezent, sistemele de acoperire a casei realizate din ţiglă metalică sunt printre cele mai răspândite în rândul construcţiilor rezidenţiale. Aceasta are diverse aspecte, profile, culori etc., motiv pentru care alegerea ţiglei pentru acoperiş nu este chiar atât de uşor de făcut cum ar părea la prima vedere. În continuare vă facem o mică introducere în informaţiile esenţiale pe care trebuie să le ştie cineva când se pregăteşte să cumpere ţiglă.

În funcţie de vopseaua cu care este acoperit metalul, galvanizat sau zincat în prealabil, ţigla metalică poate fi lucioasă sau mată. Grosimea unei foi de ţiglă metalică variază între 3,5 şi 5,5 mm. Trebuie ştiut că grosimea foii de tablă şi existenţa celor două straturi protectoare (zincul-galvanul şi vopseaua) cresc durata unui acoperiş acoperit cu ţiglă metalică până la 50 de ani.

Un alt avantaj al acestui tip de acoperiş este rezistenţa la temperaturi extreme, de la -50 de grade la +70 grade, iar această caracteristică face posibilă montarea acesteia în orice anotimp. De asemenea, în cazul reparaţiilor, nu este necesară desfacerea învelitorii uzate, tabla fiind montată ca strat suplimentar.

Un alt beneficiu al acestui tip de acoperiş este izolarea fonică pe care o oferă, mai ales atunci când vorbim despre atenuarea zgomotului ploii pe acoperiş.

Montajul acoperişului din ţiglă necesită o atenţie deosebită, deoarece se pot pierde din vedere anumite detalii importante, care, într-un final, înseamnă bani. În această ordine de idei, este bine ca un acoperiş să fie montat de la prima fază, până la ultima de aceeaşi oameni.

În principal, trebuie avute în vedere următoarele aspecte:

1. Referitor la grinzi, sunt indicate cele de 10/8 cm, 10/10 cm, 10/12 cm, 12/12 cm, dar nu mai mici de 10/8 cm sau 8/8 cm. Ele se montează pe dungă, adică cu dimensiunea de 10 (sau dimensiunea mai mare) în sus.

Mai multe