Dotări pentru o bucătărie sigură

24 martie 2011   Casă și Grădină

Cele mai multe accidente din casă au loc în bucătărie. Ca să le eviţi, ai acum la dispoziţie tot felul de accesorii care măresc siguranţa acestui spaţiu.

Podele antiderapante

Dacă ai de gând să-ţi renovezi bucătăria,începe cu câteva măsuri care-ţi asigură nu numai o bucătărie frumoasă,ci şi mai sigură.

În primul rând,alege o gresie antiderapantă,pentru că în bucătărie este pericol de alunecare. Parchetul sau plăcile ceramice texturate sunt şi ele variante optime.

Zonele de circulaţie pot fi acoperite cu covoraşe antiderapante,ca o măsură de protecţie în plus,căci este foarte periculos să aluneci atunci când duci în mână o farfurie cu ciorbă fierbinte sau un cuţit.

Prizele,departe de robinete

Întrerupătoarele,prizele şi corpurile de iluminat trebuie aşezate la distanţă de sursele de apă. Cablurile electrice au nevoie de izolare,iar prizele-de împământare.

De asemenea,acestea din urmă trebuie aşezate la o distanţă rezonabilă de podea (mai mult de 40 cm),pentru cazul nefericit în care vei inunda bucătăria.

Stingătorul,la îndemână

Incendiile nu sunt atât de rare precum ai crede,aşa că nu strică să ai un stingător în casă. Cel mai potrivit loc pentru a-l ţine este bucătăria.

Ar trebui plasat într-un loc vizibil,la distanţă de echipamentele de gătit,dar şi de podea. Şi nu uita să-l verifici periodic,dacă vrei să funcţioneze când ai nevoie de el!

Sisteme de protecţie

Cuptoarele moderne sau maşinile de spălat haine au un sistem de blocare a uşilor şi a butoanelor,pentru siguranţa copiilor.

De asemenea,există margini de protecţie pentru aragaz,care-i împiedică pe copii să ajungă la zonele fierbinţi sau la flacăra deschisă.

Totodată,robinetul de la bucătărie poate fi prevăzut cu un dispozitiv antiopărire. Acesta nu permite apei să ajungă la temperaturi ridicate sau îţi oferă posibilitatea de a regla temperatura.

Sfat

Nu face niciun fel de improvizaţie la reţeaua de electricitate sau la instalaţia sanitară din bucătărie!

Mai multe