El este cel mai clonat câine din lume. Milly are 49 de copii până în prezent FOTO

11 iulie 2018   Casă și Grădină

Milly, cel mai mic Chihuahua, a ajuns o celebritate pe tot globul. Căţelul, de nici 10 centimetri lungime, a fost declarat oficial cel mai mic patruped în viaţă de pe Pământ, în 2012.

Anul acesta, Milly a reuşit să bată alt record mondial. A fost clonat de 49 de ori. Milly are 6 ani şi cântăreşte doar o jumătate de kilogram, putând fi comparat cu un pomelo.A fost clonat de specialişti pentru descoperirea structurii genetice ce îi conferă statura mică. Când s-a născut, animalul avea doar 28 de grame, iar medicii nu au crezut că va supravieţui.

Însă stăpâna lui l-a hrănit cu pipeta şi l-a ajutat să crească. Femeia a fost de acord ca Milly să fie clonat, aşa că cercetătorii au extras celule din căţel, din care au utilizat nucleul pentru a-l transporta în ovule prelevate de la câini donatori. Mai departe, embrionul a fost implantat într-o mamă surogat ce a dat naştere puilor, în urma unui proces similar cu cel folosit în cazul oii Dolly, în 1996.

Anul trecut, în august, micile clone ale lui Milly s-au născut. Cei 12 câini trăiesc în prezent cu familia Semler, ce a denumit clonele: Molly, Mally, Melly, Molly, Mumu, Mila, Mary, Mimi, Moni, Mini, Mela şi Mulan. Conform specialiştilor, unii dintre câini sunt puţin mai mari decât „Miraculosul Milly”.

Mai multe