Esti nervoasă? Mănâncă aceste alimente!
Stilul de viaţă stresant este o ameninţare la adresa sistemului nervos. Însă, daunele pot fi minimizate dacă este redus stresul oxidativ prin activităţi relaxante şi prin consumul unor alimente.
Brânza dulce
Conţine triptofan,compus care este necesar în producerea de serotonină,cunoscută şi sub denumirea de hormonul fericirii. În plus,brânza dulce este sursă de glutamină,aminoacid care induce relaxarea.
Ceaiul verde
Conţine teanină,un aminoacid care reduce în mod natural stresul oxidativ şi induce relaxarea.
Citeşte şi:Redu stresul cu acest remediu japonez simplu
Banana
Este sursă de magneziu,potasiu şi vitamina B6. În plus,banana se numără printre cele mai sănătoase gustări dintre mese,deoarece stimulează producţia de serotonină din creier. Te ajută să te simţi relaxată şi calmă.
Cartofii dulci
Sunt sursă de vitaminele A,B şi C. De asemenea,
au rol important în scăderea stresului oxidativ şi a tensiunii arteriale.
Nucile braziliene
Aceste nuci te ajută să te relaxezi şi sunt sursă importantă de seleniu.
Spanacul
Previne problemele sistemului nervos şi ajută la îmbunătăţirea funcţiilor creierului.
Citeşte şi:Spanacul,beneficii şi proprietăţi
Ciocolata neagră
Conţine antioxidanţi,triptofan şi numeroase minerale. În plus,ciocolata neagră conţine o moleculă activă cunoscută sub numele de anandamidă,care afectează nivelurile de dopamină,hormonul care produce plăcere,din creier. Şi,de aceea,te simţi mult mai energică şi relaxantă după ce mănânci o bucată de ciocolată neagră cu minimum 75% cacao.