Esti nervoasă? Mănâncă aceste alimente!

12 aprilie 2017   Casă și Grădină

Stilul de viaţă stresant este o ameninţare la adresa sistemului nervos. Însă, daunele pot fi minimizate dacă este redus stresul oxidativ prin activităţi relaxante şi prin consumul unor alimente.

Brânza dulce

Conţine triptofan,compus care este necesar în producerea de serotonină,cunoscută şi sub denumirea de hormonul fericirii. În plus,brânza dulce este sursă de glutamină,aminoacid care induce relaxarea.

Ceaiul verde

Conţine teanină,un aminoacid care reduce în mod natural stresul oxidativ şi induce relaxarea.

Citeşte şi:Redu stresul cu acest remediu japonez simplu

Banana

Este sursă de magneziu,potasiu şi vitamina B6. În plus,banana se numără printre cele mai sănătoase gustări dintre mese,deoarece stimulează producţia de serotonină din creier. Te ajută să te simţi relaxată şi calmă.

Cartofii dulci

Sunt sursă de vitaminele A,B şi C. De asemenea,

au rol important în scăderea stresului oxidativ şi a tensiunii arteriale.

Nucile braziliene

Aceste nuci te ajută să te relaxezi şi sunt sursă importantă de seleniu.

Spanacul

Previne problemele sistemului nervos şi ajută la îmbunătăţirea funcţiilor creierului.

Citeşte şi:Spanacul,beneficii şi proprietăţi

  

Ciocolata neagră

Conţine antioxidanţi,triptofan şi numeroase minerale. În plus,ciocolata neagră conţine o moleculă activă cunoscută sub numele de anandamidă,care afectează nivelurile de dopamină,hormonul care produce plăcere,din creier. Şi,de aceea,te simţi mult mai energică şi relaxantă după ce mănânci o bucată de ciocolată neagră cu minimum 75% cacao.

Credit foto:www.boldsky.com

Mai multe